Krenule pripreme: Željo na Grbavici odradio prvi trening

0
Radiosarajevo.ba
Krenule pripreme: Željo na Grbavici odradio prvi trening
Foto: scsport.ba / Zeljo odradio prvi trening

Tomislav Ivković obavio je prozivku fudbalera Željezničara na Grbavici, a na njoj su se pojavila 24 igrača.

Na prozivci su se pojavili sljedeći igrači: Josip Bender, Vedad Muftić, Nikola Milićević, Irfan Fejzić, Ante Blažević, Amar Musić, Luka Malić, Aleksandar Kosorić, Vedran Vrhovac, Amar Drina, Amar Mehić, Faruk Duraković, Omar Beća, Dženan Osmanović, Petar Bojo, Samir Bekrić, Hamza Gasal, Damir Hrelja, Sedad Subašić, Sinan Ramović, Mustafa Mujezinović, Edin Mujić, Ermin Zec i Luka Juričić.

"Složili smo se kako situacija u Klubu nije lagana. Period je veoma kratak, mi smo u zaostatku sedam dana što se tiče rada, ali zbog situacije koja se dešavala, krenuli smo danas. Cilj je da u što kraćem roku napravimo selekciju igrača i vidimo ko treba ostati.

Krećemo od nule. Morat ćemo napraviti selekciju igrača, vidjeti na koga možemo računati od mladih igrača i da li oni zaslužuju šansu. Navijači moraju imati strpljenja. To su ljudi koji žele uspjeh svog kluba. Ova situacija nije došla preko noći, neće tako ni otići”, rekao je Ivković,

Tako je jasno da će Plavi u novu sezonu ući sa jako skromnim igračkim kadrom, te da ih očekuju novi teški mečevi.

Ono što raduje navijače jeste da je tu Hamza Gasal, mladi igrač koji je u finišu prošle sezone pokazao da se na njega u budućnosti može računati

Svakako, Želji će posao otežati i to što se debelo kasni s pripremama, pošto je do početka sezone ostalo 25 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije