Maksimalni Azzurri idu dalje bez primljenog gola, Velšani prošli

0
Radiosarajevo.ba
Maksimalni Azzurri idu dalje bez primljenog gola, Velšani prošli
FOTO: EPA / Italija - Vels

Kompletirana je grupa A Evropskog prvenstva u fudbalu, a Italija je zadržala maksimalan učinak nakon trijumfa protiv Velsa (1:0) i ide dalje bez primljenog gola. Zmajevi su unatoč porazu prošli dalje sa drugog mjesta. U drugom susretu, Švicarska je trijumfovala protiv Turske (3:1) i sada će čekati rasplet u poretku trećeplasiranih kako bi znala da li ide u nokaut fazu, mada će im ovo vjerovatno biti dovoljno.

Italija je dominirala u meču protiv Velsa.

Azzurri su prvu veliku šansu imali u 25. minuti kada je Federico Chiesa bio u dobroj poziciji, ali pas je bio prejak. Lopta je bila prejaka i za Andreu Belottija u 37. minuti. Dvije minute poslije Matteo Pessina doveo je Italijane u prednost od 1:0.

Italija - Vels  - undefined

FOTO: EPA: Italija - Vels

Nakon sedam minuta igre u drugom dijelu Federico Bernardeschi je pogodio stativu. Vels je ostao sa igračem manje u 55. minuti kada je Ethan Ampadu dobio direktan crveni karton. Do kraja utakmice velike šanse su imali Belotti na jednoj i Gareth Bale na drugoj strani, no rezultat se nije mijenjao.

Švicarska je protiv Turske došla u prednost već u šestoj minuti kada je lijep pogodak postigao Haris Seferović. Jednim od najljepših golova na Euru u 26. minuti Xherdan Shaqiri je udvostručio prednost izabranika Vladimira Petrovića, piše SC Sport.

Do kraja poluvremena viđeno je još nekoliko dobrih prilika, no rezultat se nije mijenjao.

Revija lijepih golova nastavila se u 62. minuti kada je sjajno pogodio Irfan Kahveci za 2:1. Shaqiri je novim golom u 68. minuti donio ponovo dva gola prednosti Švicarcima, koji su mogli i do ubjedljivije pobjede, ali je u 77. minuti Granit Xhaka pogodio stativu iz slobodnog udarca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije