Nogometna ljepotica na Olimpicu u Rimu: Englezi posljednji putnik u polufinale

0
A. S.
Nogometna ljepotica na Olimpicu u Rimu: Englezi posljednji putnik u polufinale
Foto: EPA-EFE / Harry Kane

Nogometna reprezentacija Engleske posljednji je putnik u polufinale Europskog prvenstva.

Tu odluku smo saznali večeras na stadionu Olimpico u Rimu, gdje su Engleski deklasirali Ukrajinu (4:0), protivnika reprezentacije Bosne i Hercegovine u borbi za plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se igra u Kataru.

Engleska je tako postala posljednji, četvrti, putnik u polufinale, gdje su se ranije plasirali Španija, Italija i Danska.

Prvo poluvrijeme

Već na samom otvaranju susreta zatresla se mreža Ukrajine. Igrala se četvrta minuta susreta kada je najbolji igrač večeranjeg duela, Harry Kane, postigao gol. 

Sterling je odlično dodao loptu u prostor, a Kane je vrhom kopačke uspio progurati loptu pored  golmana Buščana. Englezi ljepši početak susreta nisu mogli sanjati.

Nakon primljenog gola Ukrajinci nisu bili bez prilika. Podsjetimo, Engleska do četvrtfinala u grupnoj fazi i kasnije u nokaut fazi nije primila gol i bez dileme su najbolji tim dosadašnjeg dijela Eura i samim tim prvi favorit za naslov prvaka Europe.

Drugo poluvrijeme

Englezi su fantastično odigrali drugih 45 minuta.

Navijači nisu uspjeli ni sjesti na svoja mjesta, a već je bilo 2:0 za Englesku. Strijelac je Harry Maguire.

To je bio veliki šok za Ukrajince. Shaw je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, a Maguire odlično glavom pogodio za duplu prednost.

Novi gol Engleza, novi gol Kane, novi ubačaj Shawa za 3:0. Igrala se 50. minuta, Shawje ubacio, a Kane glavom pogpodio za trostruku prednost.

Detalji sa utakmice Ukrajina - Engleska   - undefined

Foto: EPA-EFE: Detalji sa utakmice Ukrajina - Engleska 

Kane je tako večeras oborio još jedan rekord - postao je prvi Englez koji je bio dvostruki strijelac na velikim takmičenjima.

Za potpuni debakl Ukrajine potrudio se Henderson.  Nakon ubačaja Mounta iz kornera, Henderson  je ostao sam i iskoristio poklon ukrajinske odbrane za 4:0. Ovo je bio prvi gol u karijeri za Englesku Henderdsona u 62 reprezentativna susreta.

Engleska je tako postala posljednji tim koji je izborio vizu za polufinale Eura. 

Za protivnika su dobili Dansku, dok će se u drugom polufinalu sastati Španija i Italija.

Finale je 11. jula u Londonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije