Azzurri su opet 'in': Italija je u polufinalu Europskog prvenstva!

0
A. L.
Azzurri su opet 'in': Italija je u polufinalu Europskog prvenstva!
Foto: EPA-EFE / Italija i Belgija su odigrale sjajan meč u četvrtfinalu

Fudbalska reprezentacija Italije plasirala se u polufinale Europskog prvenstva nakon što je večeras u Minhenu s 2:1 porazila Belgiju

Prvo poluvrijeme

Belgijanci su bili nešto opasniji na samom startu meča. Lukaku je zaprijetio u prvoj minuti, ali Donnarumma na vrijeme istrčava i otklanja opasnost. Kasnije se napadač Intera ponovo našao u prilici, ali na kraju se ispostavilo da je bio u ofsajdu.

Italija dolazi do gola u 14. minuti preko Bonuccija, ali nakon VAR asistencije isti je poništen zbog ofsajda.

Prvu veliku šansu na susretu vidjeli smo u 23. minuti. De Bruyne je lijepo stvorio priliku za udarac, šutirao lijevom nogom, ali Donnarumma mu brani fantastičnom paradom.

Samo dvije minute kasnije Lukaku je 'izlomio' Chiellinija, šutirao vrlo pametno i precizno, ali Donnarumma je ponovo sjajan.

Italijani uzvraćaju samo minut kasnije preko Chiese, ali ofanzivac Juvetnusa je u posljednji čas izblokiran.

U 30. minuti Italija dolazi do vodstva. Nakon greške u odbrani Belgije, lopta nekako dolazi do Barelle koji se snalazi sjajno i pogađa za vodstvo svoje selekcije.

Barella pogađa za 1:0  - undefined

Foto: EPA-EFE: Barella pogađa za 1:0

U 44. minuti je već bilo 2:0 za Azzurre. Insigne je šutirao sa oko 20 metara i pogodio same rašlje gola na kojem stoji Courtois.

Majstorija Insignea za 2:0  - undefined

FOTO: EPA: Majstorija Insignea za 2:0

Kada se mislilo da je Belgija na koljenima, u posljednjem minutu zbog neopreznosti Di Lorenza Crveni đavoli dobijaju penal. Siguran s bijele tačke je Lukaku koji je tako ostavio nadu sebi i saigračima u drugom poluvremenu.

Lukaku pogađa s bijele tačke za 2:1 - undefined

Foto: EPA-EFE: Lukaku pogađa s bijele tačke za 2:1

Drugo poluvrijeme

Italijani bolje otvaraju ovaj period meča. Imali su dobru priliku preko Chiease u 47. minuti, ali lopta odlazi pored gola.

U 61. minuti Belgija je preko Lukakua imala stopostotnu šansu da izjednači. Nakon sjajnog pasa De Bruynea, Lukaku je šutirao, ali udarac na prazan gol mu blokira Spinazzola zbog čega je dobio aplauze i zagrljaje od saigrača. 

Umjesto da Lukaku postane heroj Belgije, Spinazzola je postao heroj Italije - undefined

Foto: EPA-EFE: Umjesto da Lukaku postane heroj Belgije, Spinazzola je postao heroj Italije

Poslije toga je Spinazzola i sam imao priliku da pogodi, ali šutirao je pored gola. Kasnije pokušava Insigne sa oko 20 metara, ali brani Courtois.

Uslijedilo je mnogo izmjena s obje strane, meč je često bio prekidan i to je poremetilo ritam pa do kraja nismo gledali Bog zna kakav meč.

Najveću priliku za poravnanje Belgijanci su imali u 85. minuti kada je ofanzivac Rennesa Doku prošao trojicu Italijana i topovski šutirao, ali preko gola.

Italija je do kraja uspjela zadržati prednost i plasirati se u polufinale. 

Azzurri će u toj fazi igrati protiv Španije koja je nešto ranije u toku dana porazila Švicarsku

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije