Nevjerovatna priča: Slavni fudbaler nije mogao hodati do svoje 4. godine, a onda se desilo čudo

0
Radiosarajevo.ba
Nevjerovatna priča: Slavni fudbaler nije mogao hodati do svoje 4. godine, a onda se desilo čudo
Foto: Basaksehir / Emmanuel Adebayor

Legendarni nogometaš Emmanuel Adebayor je bivši togoanski reprezentativac koji je igrao na poziciji napadača. Tokom bogate karijere nastupao je za Arsenal, Manchester City, Tottenham Hotspur, Real Madrid, ali brojne druge klubove.

Inače, bivši nogometaš ima nevjerojatnu životnu priču, a tiče se njegovog ranog djetinjstva. Naime, kao dijete imao je problema u razvoju, a onda se dogodilo pravo čudo.

"Nisam mogao hodati do četvrte godine. Mama me je vodila u Nigeriju, Lagos, Ganu i sva sela u Africi, ali ništa nije pomoglo. Jednog dana odvela me je u crkvu, u kojoj su joj rekli da će se moliti za mene sedmicu dana i da, ako poslije toga ne prohodam, ostat ću nepokretan cijeli život", ispričao je jednom prilikom Adebayor.

Počela operacija "Portugal": Rukometni Zmajevi se okupili u Tuzli

Počela operacija "Portugal": Rukometni Zmajevi se okupili u Tuzli

"Počeli su se moliti u ponoć u nedjelju. Cijelu sedmicu nisam hodao. Pred kraj sljedeće subote moja mama je neprestano plakala jer je mislila da sve gotovo. Vodila me je po cijeloj Africi, a ništa nije dalo rezultate. U svakom slučaju, ležao sam u ckrvi oko 9 ili 10 sati narednog dana i čuo sam drugu djecu kako se igraju vani.

Neko je iznenada šutnuo loptu u crkvu, a ja sam bio prva osoba koja je potrčao prema njoj jer sam je želio dotaknuti. Mama se uplašila zato što me nikad nije vidjela kako hodam, a ja sam tada trčao. Svi ljudi koji su se molili za mene u crkvi rekli su joj da sam prohodao zbog nogometa. To je značilo da u meni ima nogometne krvi. Ovo je nevjerojatna priča, ali je istinita. Mama mi govori o tome cijelog života", rekao je slavni nogometaš.

Ronaldo gledao utakmicu glavnog rivala pa se narugao: Potaknuo raspravu u komentarima

Ronaldo gledao utakmicu glavnog rivala pa se narugao: Potaknuo raspravu u komentarima

Inače, Adebayor je bio dio reprezentacije Togoa kad je autobus s igračima i stručnim štabom napadnut u Angoli tokom afričkog kupa nacija i život je izgubilo troje ljudi. Nakon toga je prestao igrati za reprezentaciju, a mnogi su ga optužili da je tu odluku donio zbog novca, što je on odmah demantirao.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije