Skandal u Seriji A: Trener glavom udario protivničkog igrača

0
Radiosarajevo.ba
Skandal u Seriji A: Trener glavom udario protivničkog igrača
Foto: Screenshot / Trenutak kada je D'Aversa udario Henryja

Verona je danas u susretu 28. kola italijanske Serie A kao gost pobijedila Lecce s 0:1, a utakmicu na stadionu Via del Mare obilježio je nezapamćen skandal jer je trener domaćeg tima glavom udario jednog igrača gostiju.

Roberto D'Aversa bio je vidno ljut zbog poraza svog tima, zbog čega je napravio skandalozan potez i glavom udario Thomasa Henryja.

Kamera je snimila trenutak kada je D'Aversa bio prvo u verbalnom okršaju s Henryjem, a onda je na šok svih ispred pomoćnog sudije glavom udario igrača Verone i potom se okrenuo i zaputio ka tunelu stadiona.

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

Regiji u Rusiji prijeti velika katastrofa: Putin sazvao hitan sastanak i ostao iznenađen

I Henry i D'Aversa su na kraju dobili crvene kartone.

Jasno je da će D'Aversa zbog crvenog kartona automatski biti suspendovan, no mediji na Apeninima pišu da će suspenzija biti žestoka jer je kamera snimila sramotan potez trenera Leccea.

Današnja pobjeda Veroni je bila druga uzastopna, a ukupno šesta ove sezone, a donio ju joj je Michael Folorunsho golom u 17. minuti.

Njom se probila na 13. mjesto s 26 bodova, što je jedan više od Leccea na 15. poziciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije