Mulalić najavio derbi sa Veležom: Daćemo 300 posto od sebe!

0
Radiosarajevo.ba
Mulalić najavio derbi sa Veležom: Daćemo 300 posto od sebe!
Foto: Dž. K. / U plavom salonu

FK Željezničar održao je konferenciju za medije povodom utakmice 23. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine protiv Veleža, a na istoj su se obratili šef stručnog štaba Edis Mulalić i fudbaler Haris Hajdarević.

Željezničar i Velež je derbi kola, a Mulalić je na početku pres konferencije čestitao Rođenima na plasmanu u polufinale Kupa BiH, te je potom govorio o nadolazećoj utakmici.

“Igračima govorim tokom cijele sedmice da, ako si već igrao protiv istog protivnika i vidio protivnika i sebe, znaš šta je dobro, a šta ne. Ove sedmice smo posvetili pažnju stvarima koje iz prve utakmice protiv Veleža nisu bile dobre. Bilo ih je malo, ali iz tih malo situacija primimo dva gola”, rekao je Mulalić, dodavši:

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

Pošaljite nam svoju playlistu i budite gost muzički urednik na Radio Sarajevu!

“Oni su dugo vremena zajedno i imaju neke svoje automatizme. Mi smo tek na putu da ih napravimo. Bitno je da smo bili dobri u prve tri utakmice i važno je da održimo kontinuitet. Vidjeli ste protiv Leotara, nismo uspjeli prebaciti loptu preko linije, ali to je druga stvar. Bit ćemo hrabri i igrati bez respekta. Važno je da igrači znaju za koga i za šta igraju i koliko treba davati za klub. Bez obzira kakva je situacija, to mene manje interesuje, dat ćemo 300% uvijek”.

Upitan je nastup Semira Štilića. Iskusni veznjak izabran je u najboljih 11 Lecha u posljednjih 100 godina i dopušteno mu je da otputuje na uručivanje nagrade.

“Dika nam je da imamo igrača poput Štilića. To će nam napraviti problem u pripremi utakmice, jer u subotu navečer treba da dobije nagradu. Mislim da ne bi bilo ljudski, a to je stav kluba i nas trenera i uprave, kad ga ne bi pustili na takvu smotru. Ako stigne do utakmice, biće u kadru”, rekao je Mulalić.

Trener Željezničara ističe da od igrača uvijek traži maksimum, piše Scsport.

“Uvijek tražim od igrača i kad smo protiv Pofalićkog igrali, da to mora biti na određenom nivou. Moraju znati za koga igraju i šta igraju. Nemoguće je da igraš za Želju, a da ne znaš šta je Željo, to je nemoguće.Pokušavamo igračima usaditi svaki dan i oni su već na dobrom putu da to prihvate i prihvatit će to”, rekao je Mulalić.

Obratio se i Hajdarević.

“Nakon dolaska iz Turske imao sam problema da ponovo zaigram u kontinuitetu. Dobro sam otvorio ovu polusezonu. Prvenstveno sam se dobro spremio, što je jako bitno. Očekujem da nastavim sa dobrim igrama”, rekao je Hajdarević, a potom je dodao:

“Velež poznajem. Nedavno smo igrali protiv njih, tako da ih dobro poznajemo. Dobro smo se spremali i samo sebe. Znamo naše prednosti i kako ćemo igrati. Želimo ostvariti pozitivan rezultat i obradovati naše navijače”.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije