Mulalić: Možda smo ovo morali riješiti ranije, a ne 'da nas srce hvata'

1
Radiosarajevo.ba
Mulalić: Možda smo ovo morali riješiti ranije, a ne 'da nas srce hvata'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Edis Mulalić

Fudbaleri Željezničara pobijedili su danas na Grbavici Sarajevo sa 2:0.

Nakon susreta trener domaćih Edis Mulalić je kazao:

"Kad odrasteš tu i kad živiš za ovaj klub, normalno da je ovo posebna utakmica. Nekad i te emocije moraš ostaviti po strani da bi postavio utakmicu kako treba. Mislim da smo se spremali dobro, ali moramo ranije zatvarati utakmicu, pogotovo u drugom polubvremenu. U prvom poluvremenu smo morali više izlaziti gore i pritiskati, da damo gol na vrijeme. Gol smo dali na vrijeme, a onda se desio crveni karton. Ali znate kakve su naše ekipe, to ništa ne znači, koliko god to glupo zvučalo", kazao je Mulalić te nastavio:

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

"Pogodili smo s izmjenama, Zec je stavio tačku na i. Mislim da smo par puta ipak trebali mirnije stajati i ranije riješiti utakmicu. Ne treba se ipak pobjedi gledati u zube, pogotovo u ovoj".

Zatim je prokomentarisao energiju koju je pokazala njegova ekipa u derbiju.

"Gledali smo obje utakmice Sarajeva u drugom dijelu sezone, i jedan i drugi protivnik nije izašao visoko, da ih pritišće. Mi nismo znali kako će oni izgledati kada mi to pokušamo. Ali znali smo da ih ne trebamo pustiti da igraju. U par situacija smo ih morali možda još više pritisnuti. Ali ekipa je još u nalaženju. Danas smo imali s mladim Hodžićem, neću reći eksperiment, ali natjeralo nas je to U-21 pravilo… Gurnuli smo ga na tu poziciju, pokazao je kvalitet. Čestitam momcima, ostavili su posljednji atom snage. Možda, ponavljam, smo trebali ranije riješiti utakmicu, a ne tamo da nas srce hvata".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije