Mladost slavila protiv Širokog Brijega, Čelik osvojio tri važna boda

Radiosarajevo.ba
Mladost slavila protiv Širokog Brijega, Čelik osvojio tri važna boda
Facebook / FK Mladost Doboj/Ilustracija
Na Gradskom stadionu Doboj Kakanj odigrana je utakmica sedmog kola Lige za opstanak, a sastali su se domaća Mladost i gosti iz Širokog Brijega.

Široki Brijeg je već ranije osigurao opstanak, a s obzirom da su se plasirali u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine u ovoj utakmici odmarali su neke bitne igrače. Domaći igrači krenuli su sa centra, ali već u 2. minuti susreta ostali su bez Sinana Ramovića koji je zadobio povredu i morao je napustiti teren. Pet minuta kasnije domaći su stigli u vodstvo. Brkić je centrirao u šesnaesterac gostiju, a Aganspahić je ostao sam i zatresao mrežu Solde.

Fudbaleri Mladosti kontrolisali su susret, a u 20. minuti vidjeli smo neoprezan start Isakovića nad Barabanom. Tomislav Čuić pokazao je žuti karton domaćem igraču, a Baraban je morao napustiti teren.

U 36. minuti Široki Brijeg je imao priliku preko Čabraje, ali njegov šut izblokirao je Šečerović. Šišić je pred sami kraj prvog poluvremena šutirao, ali njegov udarac odbranio je Soldo te se na pauzu otišlo rezultatom 1:0 u korist domaćih.

Drugo poluvrijeme puno bolje je otvorila gostujuća ekipa. Sivrić je izašao sam pred golmana Velića, ali je uspješniji bio domaći golman. Široki je bio znatno bolja ekipa u nastavku, a u 63. minuti susreta stativa je bila saveznik Mladosti. Repić je dobro primio loptu u šesnaestercu Mladosti i šutirao iz okreta, ali lopta pogađa stativu i ne donosi promjenu rezultata.

Gosti su imali terensku inicijativu u drugom poluvremenu, ali nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti gol Mladosti. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, Mladost je tako slavila pobjedu nad Širokim Brijegom i osigurala opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i naredne sezone. 

Vitez je ugostio Čelik u okviru sedmog kola Lige za opstanak, a utakmica je bila itekako značajna za obje ekipe. Gosti iz Zenice igraju odlično u posljednje vrijeme, dok Vitez ne zna za pobjedu u posljednjih deset kola, pa su Zeničani s pravom došli na ovo gostovanje po tri boda, što su na kraju i ostvarili.

Čelik je poveo preko Jusića već u 15. minuti kada je Jusić nakon kornera zatresao mrežu domaćih, dok je četiri minute kasnije Brković mogao povećati na 2:0, ali nije bio precizan. Zanimljivo je da su domaći u prvom dijelu samo jednom šutirali na gol gostiju iz Zenice. Čelik je u drugom dijelu sjajno čuvao stečenu, a onda i postigao drugi gol preko Haurdića u 79. minute za pobjedu rezultatom 2:0, koja skoro da mu garantuje opstanak u ligi, što se prije početka proljetnog dijela činilo kao nemoguća misija.

Olimpic je u Banja Luku stigao po tri boda kojima bi održao nadu da može ostati u ligi, no do vodstva su došli domaći u 14. minuti, kada je Vidović iskoristio jedanaesterac. Gosti iz Sarajeva su do kraja prvog dijela pokušali doći do gola preko Osmanovića i Kojića, no rezultat na poluvremenu je glasio 1:0.

Nakon 15 minuta igre u nastavku Vukovi stižu do poravnanja. Nakon kornera se najbolje snašao Uzelac i pogodio za 1:1. Potom su domaći zaigrali nešto bolje, no Bandović je odlično branio šuteve Vidovića. Gosti iz Sarajeva su imali veliku šansu u 90. minuti nakon dosuđenog jedanaesterac, no kojeg nije realizovao Karić pa je ostalo 1:1, piše Sport1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije