Mehmed Janjoš: To što promašujemo postaje naučna fantastika

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: To što promašujemo postaje naučna fantastika
Poslije pobjede FK Sarajevo nad FK Sloboda, održana je press konferencija kojoj su prisustvovali treneri obje ekipe.

Prvi se medijima obratio trener gostujućeg sastava, Vlado Jagodić, koji je čestitao kolegi na drugoj strani Mehmedu Janjošu na odličnoj utakmici.

''Naravno da mi je žao, ali s druge strane mogu biti zadovoljan jer sam mladim igračima dao priliku da sazrijevaju u ovoj utakmici. Kada primite pogodak u 20 sekundi, bitno je da niste nokautirani. Poslije 20. minute smo popravili igru i htjeli smo napraviti višak po bočnim pozicijama, no nismo postigli gol"; kazao je Jagodić i dodao: "Nekontrolisano smo primili pogodak. To može biti tragično, ali vukli smo se do posljednje minute. Imali smo stativu, kada sve to sagledamo, ne mogu biti nezadovoljan. Čestitam kolegi Janjošu i Sarajevu. Svi ovi momci, pogotovo ovi momci broj 23 i 24, to su mladi momci, ali ja na ovakvim utakmicama želim da dam priliku svim mladim igračima, da vide šta znači dobiti šansu protiv jedne jake ekipe. To je jedno bogatstvo i to je jedino pozitivno. Okrećemo se utakmicama protiv Radnika i Krupe i to su utakmice u kojima želimo ostvariti naš cilj. Također ću ovu priliku iskoristiti da poželim sreću Sarajevu u finalu Kupa'', poručio je Jagodić.

S druge strane, Mehmed Janjoš je bio zadovoljan trijumfom svog tima, ali nije bio zadovoljan realizacijom igrača, koji su prema njegovom mišljenju promašili nevjerovatne stvari.

''Sarajevo je danas imalo dva problema. Prvi problem je izuzetno jaka Sloboda, a drugi je da nismo već tri utakmice pobijedili na Koševu. Ipak, hvala Bogu, danas smo zasluženo pobijedili. Ispromašivali smo se u drugom poluvremenu, to što promašujemo postaje naučna fantastika. Ne mogu biti nezadovoljan. Šansi na obje strane je bilo, Sloboda je odlična ekipa, izvanredno vođena, koja traži četvrtu poziciju, ali mi znamo naše ciljeve i idemo dalje'', istakao je Janjoš koji je potom dao komentar o Anelu Hebiboviću. Hebibović je danas ponovo bio u velikom broju prilika, ali nije postigao gol.

''Napadač koji se stalno nalazi u šansama uvijek stvara ekipi dodatne mogućnosti da postigne gol. To je momak koji na svakoj utakmici ima veliki broj šansi i sve dok tako bude radio, njegovo mjesto je neupitno. Moramo mu pomoći da se vrati i počne postizati golove jer to do kraja sezone može biti presudno", kazao je Janjoš.

Haris Duljević je ranije napustio teren, a Janjoš ističe da ne zna kakav je stepen povrede bh. reprezentativca: ''Ne znam šta je bilo sa Duljevićem. Mislim da je dobio udarac u list. Planirali smo da odmorimo Duljevića, ali u FK Sarajevo nema vremena i prostora da kalkulišemo. Svaku utakmicu ćemo da igramo koliko trebamo. Pokušat ćemo izgurati ovo do kraja, pa ćemo vidjeti šta će biti na kraju sezone''.

Janjoš je potom dao komentar o sutrašnjoj utakmici Željezničar-Zrinjski.

''Idem da pogledam tu utakmicu. Nema sumnje da će biti kvalitetna. U sljedećih 15 dana mi imamo četiri izuzetno jake utakmice gdje između ostalog igramo i sa Zrinjskim i sa Željezničarom i mislim da sutrašnji susret neće odlučiti prvaka kako se najavljuje", kazao je Janjoš na kraju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije