Zeba: Pobjedom smo jednom nogom u pretkolu Lige prvaka

Radiosarajevo.ba
Zeba: Pobjedom smo jednom nogom u pretkolu Lige prvaka
Fudbalski klub Željezničar sutra će na stadionu Grbavica u sedmom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Hrvatskim sportskim klubom Zrinjski.

Danas je u prostorijama kluba iz Zvorničke 27 održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili Slavko Petrović i Zajko Zeba.

"Nalazimo se pred jednom jako bitnom utakmicom. Ova utakmica može biti smjernica ka tituli i nadamo se da ćemo doći do trijumfa. Moram pozvati sve navijače da napunimo stadion i da nam daju podršku kako bismo zajedno došli do pobjede. Kerla i Musa su povrijeđeni, a sastav ćemo znati nakon posljednjeg treninga. Svi moraju dati sve od sebe, jer ovo su važne i velike utakmice. Nadam se da će moji igrači dati posljednji atom snage. Čast je i obaveza igrati ovakve utakmice", rekao je Petrović i dodao:

"Mi smo jedna ekipa i svi prave greške. Greške pravim i ja, kao i igrači. Sigurno da kada su loši rezultati i ja snosim dio krivice. Ima još dilema za prvih 11, ali nakon sutrašnjeg treninga ćemo znati sve. Dileme su u svim linijama i prvi put imamo malo više opcija", istaknuo je Petrović.

"Nama su sve utakmice bile bitne. Još od prvog kola proljetnog dijela. Da nam je neko ponudio da igramo kući pred našom publikom protiv Zrinjskog za titulu, niko ne bi vjerovao u to. Došli smo do toga. Mislim da trebamo biti ponosni na to što smo napravili i sutra bi to bio šlag na torti. Ako sutra pobijedimo, mislim da smo jednom nogom zakoračili u pretkolo Lige prvaka", rekao je Zeba.

"Sigurno da je Zrinjski dobra ekipa, ali moje mišljenje je da neće presuditi ni vezni red, ni napad, nego samo kolektivna igra. Mi u posljednje vrijeme nismo u najboljoj formi, ali je sutra idealna prilika da se vratimo na pobjednički kolosijek. Sutra zaista možemo dobiti mnogo. Moje mišljenje je da smo spremni da iznesemo sezonu. Pritiska mora biti, pritisak je samim tim što se igra za Želju, što se nosi Željin grb. Očekujem veliku podršku naših navijača, ne samo juga, nego i ostalih tribina. Mi ćemo dati maksimum i napraviti sve da dođemo do tri boda", istaknuo je Zeba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije