Malkočević nakon teškog poraza: Moramo se psihološki podići u naredna dva susreta

Radiosarajevo.ba
Malkočević nakon teškog poraza: Moramo se psihološki podići u naredna dva susreta
/ Foto: Anadolija
Nakon današnjeg poraza od Njemačke (0:5) na staru Europskog prvenstva za kadete, selektor reprezentacije BiH Sakib Malkočević obratio se predstavnicima medija.

"Teško je kada primite gol na početku utakmice i protiv lošijih ekipa, a pogotovo protiv Njemačke. Kad smo primili drugi pogodak bilo se teško vratiti u utakmicu. Drugo poluvrijeme smo bolje otvorili, imali posjed i može se reći da smo bili ravnopravan protivnik, ali greške u odbrani su nas koštale ubjedljivog poraza. Znali smo da je Njemačka favorit, ali nismo očekivali ovako ubjedljiv rezultat", rekao je selektor.

Sakib Malkočević se okreće pripremi tima za naredne mečeve:

"Naredne dvije utakmice su protiv ekipa koje su otprilike na našem nivou. Pokušat ćemo se oporaviti od ovog teškog poraza, psihološki podići ekipu."

 Kapiten Rijad Sadiku kaže da će ekipa ispraviti greške u narednim susretima:

"Morali smo bolje odigrati. Nadam se da je ovo samo trenutak slabosti, u nastavku šampionata možemo i moramo bolje. Njemačka je iskoristila sve svoje šanse. Bilo je perioda igra gdje smo i mi bili solidni, ali protivnik je bio snalažljiviji. U svakom slučaju, moral ne smije pasti. Ne smijemo odustati od naših ciljeva. Imamo dvije utakmice i još nije ništa izgubljeno", kaže Sadiku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije