Mladi Panzeri razbili Zmajiće na otvaranju Europskog prvenstva

Radiosarajevo.ba
Mladi Panzeri razbili Zmajiće na otvaranju Europskog prvenstva
Kadetska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom kolu Europskog prvenstva koje se igra u Hrvatskoj danas je odmjerila snage s reprezentacijom Njemačke. Slavila je Njemačka rezultatom 5:0.

Mladi Panzeri do vodstva su došli već u drugoj minuti susreta, a mrežu Kršića zatresao je Mai. Nijemci su do dva gola prednosti došli u 16. minuti susreta. Drugi gol za Panzere postigao je Keitel. Ostalo je nakon prvih 40 minuta igre 2:0 za Njemačku.

Nakon deset minuta igre u drugom poluvremenu Nijemci su došli i do trećeg gola, a pogodio je Arp. Već u narednom napadu isti igrač postiže i četvrti gol za Nijemce. Arp je hat-trick kompletirao u 62. minuti susreta, a Kršić je peti put morao po loptu u svoju mrežu.

Naredni susret reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u nedjelju protiv reprezentacije Irske. Irci će danas u 16 sati i 30 minuta igrati protiv reprezentacije Srbije. 

1. kolo Evropskog prvenstva do 17 godina:

Njemačka - Bosna i Hercegovina 5:0 (Mai 2, Kietel 16, Arp 50, 51, 62)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije