Sarajevo slavilo protiv Slobode i preuzelo vrh tabele

Radiosarajevo.ba
Sarajevo slavilo protiv Slobode i preuzelo vrh tabele
Fudbalski klub Sarajevo dočekao je večeras u prvom suretu sedmog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase tuzlansku Slobodu. Bordo tim je slavio rezultatom 1:0.

Sarajevo je povelo već u 20. sekundi susreta. Haris Duljević je poslao odličnu loptu iza leđa odbrane Slobode, pronašao Nermina Crnkića koji matira nemoćnog Azira Muminovića. U četvrtoj minuti u dobroj prilici bio je Asim Zec, ali se nije uspio izboriti za udarac.

Mersudin Ahmetović je u desetoj minuti izašao sam pred Muminovića, ali je pomoćni sudija signalizirao ofsajd. Ista situacija i u 15. i 17. minuti. Ahmetović je sam pred Muminovićem, ali pomoćni sudija signalizira ofsajd poziciju.

Anel Hebibović je prvo u 26., a potom i u 27. minuti susreta u dobroj prilici. Prvi put je uspješniji od napadača Sarajeva bio Muminović, dok je drugi put Hebibović šutirao pored gola. Duljević je šutirao u 30. minuti iz slobodnog udarca, ali je Muminović još jednom siguran. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je Hebibović u 46. minuti nakon poklona odbrane Slobode, ali je Muminović opet uspješniji.

Novaković je u 49. minuti u odličnoj prilici, ali štoper Sarajeva nije precizan. Fantatično je Duljević šutirao u 49. minuti susreta, ali je uspješniji od kapitena Sarajeva ipak bio Muminović i krajnjim naporom je izbacio loptu u korner. Odličnu priliku u 51. minuti susreta imali su gosti, a udarac Hairalahovića sa 20-ak metara je završio pored lijeve stative gola Sarajeva.

Sloboda je do izjednačenje mogla i u 54. minuti susreta, ali je udarac Tandira zaustavila stativa. Muminović je kao pobjednik iz duela s napadačima Sarajeva izašao i u 61. minuti susreta. Odlično je Duljević pronašao Crnkića, a strijelac prvog gola na utakmici nije uspio još jednom zatresti mrežu gostiju.

Bordo tim je u 73. minuti u novoj prilici, a odbrana Slobode je otklonila opasnost u posljednji trenutak ispred Ahmetovića. U 76. minuti veliki promašaj Hebibovića koji iz odlične situacije šutira visoko preko gola Slobode. Ostalo je do kraja susreta na stadionu Asim Ferhatović Hase 1:0 za Sarajevo.

Bordo tim je ovom pobjedom izbio na prvo mjesto tabele Premijer lige Bosne i Hercegovine s istim brojem bodova kao Željezničar, te bodom više od Zrinjskog, ali i utakmicom više. Željezničar i Zrinjski svoj duel igraju sutra na stadionu Grbavica u 20 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije