Mirza Varešanović: 'Prijetili su da mi treba oteti djecu, nisam to zaslužio'

1
Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović: 'Prijetili su da mi treba oteti djecu, nisam to zaslužio'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Mirza Varešanović

Sarajevo je na Koševu odigralo 2:2 protiv Želje u najvećem bh. derbiju. Bio je to duel 31. kola PL BiH, a Sarajevo je drugi gol primilo u 96. minuti.

Mirza Varešanović sinoć zbog suspenzije bio na klupi Sarajeva, a nakon utakmice je govorio na zvaničnoj press konferenciji, prenosi Reprezentacija.ba.

"Imamo iskusnu ekipu i trebali smo stati na loptu. Nije mi jasno zašto smo se povukli. Oni su uveli Krpića, a ja tražio sam da izađemo i da nema pasova prema nazad. Vodili smo 2:0 do 78. minute i na kraju 2:2. Nema stvari kojom sam zadovoljan. Ne znam zašto smo radili neke stvari".

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Tragedija u Turskoj, mladi fudbaler poginuo u saobraćajnoj nesreći

Trener Bordo tima ističe da njegov tim u narednom kolu ići na pobjedu protiv Veleža.

"Rekao sam da ćemo u svakom susretu ići na pobjedu. Želimo se spremiti na najbolji način i kolo prije kraja osigurati Europu. Bio sam uvjeren da ćemo sve riješiti večeras. To se nije desilo, ali idemo dalje. Imamo snage i znanja da to odradimo na najbolji mogući način".

Varešanović je ponovo govorio o situaciji sa najvatrenijim navijačima Sarajeva koji bojktuju domaće utakmice.

"Nama su najvatreniji navijači nedostajali. Ja poštujem njihovo mišljenje, a u klub sam došao prije pet mjeseci. Doživio sam u pet mjeseci toliko kritika i prijetnji. Prijetili su da mi treba oteti djecu, bio sam kao ratni zločinac radi izjava prije 13 godina.

Porodica mi je bila pod velikim pritiskom, nisam to zaslužio. Nisam to zaslužio kao dijete grada, dijete kluba, Sarajevo je dio mene i moje porodice. Ja najvatrenijim navijačima ne zamjeram ništa. Navijači su izmanipulisani od Bordo prijatelja i ja ću to ponoviti gdje god treba.

Ti ljudi su bili u klubu kada se ugasila škola Asim Ferhatović Hase. Oni diktiraju sve što se sada dešava. Bile su moje nesmotrene izjave, ali nisu bile sve koje oni spominju. Bilo je nekih izjava izvučenih iz konteksta. Nema veze, ja stojim iza svojih riječi".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije