FK Velež održao 'Crvenu noć': Više od 400 zvanica se prisjetilo najsjajnijih momenata Rođenih

0
Radiosarajevo.ba
FK Velež održao 'Crvenu noć': Više od 400 zvanica se prisjetilo najsjajnijih momenata Rođenih
Foto: FK Velež / Crvena noć u Mostaru

U Mostaru je večeras održana 'Crvena noć', donatorska večer FK Veleža, objavili su na svojoj zvaničnoj web stranici iz mostarskog premijerligaša.

Tim povodom su se oglasili Rođeni, a njihovu objavu prenosimo u potpunosti:

"Preko 400 zvanica je u Mostaru u četvrtak 11. maja 2023. učestvovalo na donatorskoj Crvenoj noći Fudbalskog kluba Velež Mostar.

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Otvorena izložba “Antifašistički strip u Jugoslaviji”, od „Pionira“ do „Partizana"

Sve je bilo u znaku Rođenih, a kroz bogat program sve prisutne smo podsjetili na najsjajnije momente Veleža kroz historiju, ali smo posebno ukazali na planove koje Klub ima i put kojim idemo trenutačno.

'Vjerujemo u svijetlu budućnost Veleža, vjerujemo u ljude, one koji i posljednji atom svoje snage daju za Velež i Rođene. Veležu želimo dati novu snagu, novu energiju', rekao je u svom obraćanju predsjednik Upravnog odbora FK Velež Senad Kevelj.

Crvena noć u Mostaru
Foto: FK Velež: Crvena noć u Mostaru

Prisutnima su se putem video poruka iz Španije, Njemačke, Švicarske i Švedske javili Veležovi bivši igrači: Vanja, Guza, Čeha, Toza i Joka. Imenom i prezimenom nezaboravni Vladimir Gudelj, Semir Tuce, Saša Čehajić, Mili Hadžiabdić i Nikola Jokišić.

'Ponosan sam što sam dio kluba i historije Veleža, kluba koji je i dan-danas jedan od najvoljenijih klubova na prostoru Balkana', rekao je Semir Tuce, legendarni fudbaler i živa legenda našeg kluba.

Posebno nadahnut bio je Nikola Jokišić, napomenuvši da ga je otac Dimitrije učlanio u klub četiri sata nakon rođenja.

Crvena noć u Mostaru
Foto: FK Velež: Crvena noć u Mostaru

Osim govornika u službenom dijelu programa, ono što je izazvalo najviše emocija kod svih prisutnih je izlazak prvotimaca Veleža, ali i onih najmlađih Rođenih uz himnu našeg kluba i vatromet.

Naše najsjajnije i najvažnije zvijezde Crvene noći bili su najmlađe snage Rođenih uz poruku 'Sve nas ista ljubav spaja', stoji u objavi FK Veleža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije