Poruka Hordi Zla: 'Ajla Alimanović napravila nepopravljivu štetu navijačima FK Sarajeva...'

2
Radiosarajevo.ba
Poruka Hordi Zla: 'Ajla Alimanović napravila nepopravljivu štetu navijačima FK Sarajeva...'
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Horde zla na Koševu

Udruženje navijača Fudbalskog kluba Sarajevo 'Horde zla' objavili su na svom Facebook profilu saopštenje u kojem se osvrću na odluku o broju ulaznica za gostujuće navijače za prestojeći sarajevski derbi protiv ekipe FK Željezničara na stadionu Asim Ferhatović Hase u petak, 12. maja od 20 sati.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Odlukom da se navijačima našeg gradskog rivala za današnji derbi ustupi ne više od 5% ulaznica od ukupnog sjedećeg kapaciteta Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase administracija Fudbalskog kluba Sarajevo na čelu sa direktoricom Ajlom Alimanović napravila je nepopravljivu štetu navijačima Sarajeva za buduće gradske derbije koji će se igrati na stadionu Grbavica.

Izdata naredba za raspisivanjem potjernice za Vukadinom Spasojevićem, osuđenim za ratne zločine

Izdata naredba za raspisivanjem potjernice za Vukadinom Spasojevićem, osuđenim za ratne zločine

Kao odgovor na pomenutu odluku, vrlo je izgledno da će navijačima Sarajeva, milo za drago, a ni krivim ni dužnim, ubuduće isto biti dodjeljivano ne više od 5% ukupnog sjedećeg kapaciteta stadiona Grbavica, a što u brojkama iznosi šeststotinapedeset (650) mjesta umjesto dosadašnjih hiljadupetstotina (1500).

Naknadno dodjeljivanje svega 375 ulaznica (1% ukupnog kapaciteta stadiona) pod pritiskom NFSBIH je sramota za sebe.

[facebook]https://www.facebook.com/UNFKS/posts/pfbid0279wPziaHcLYC52BRde661f58k5Hv3rYm9TTt1kabTYwXNLnE4gQPHx23oC2tyTCpl[/facebook]

Nekompetentna direktorica je ovim činom napravila još jedan korak ka urušavanju, zbog loše kvalitete fudbala ionako urušene, institucije sarajevskog derbija, te po ko zna koji put pokazala nemar prema navijačima kluba na čijoj direktorskoj funkciji se trenutno nalazi", poručuju iz UNFKS 'Horde zla'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije