Mirza Varešanović nakon ispadanja FK Sarajevo: 'Ja sam odgovoran, sve na sebe preuzimam'

4
Radiosarajevo.ba
Mirza Varešanović nakon ispadanja FK Sarajevo: 'Ja sam odgovoran, sve na sebe preuzimam'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Press FK Sarajevo

Trener FK Sarajevo Mirza Varešanović obratio se medijima nakon ispadanja njegove ekipe u prvom pretkolu Konferencijske lige. 

FK Sarajevo je do 91. minute imalo 1:0, rezultat koji je vodio ekipu s Koševa dalje. Onda je Torpedo Kutaisi uspio postići gol, čime se otišlo u produžetke. 

Bordo tim je tu imao više od igre, ali nije uspio doći do pogotka. Pri izvođenju penala, Ikić i Beganović su promašili svoje, dok su Gruzijci bili sigurni u sva četiri svoja jedanesterca. 

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Hapšenje na više lokacija u Srbiji: Više osoba privedeno zbog prevara

Nakon utakmice, trener Bordo bijelih Mirza Varešanović izašao je pred medije. On je rekao:

"Hvala divnoj publici na velikoj podršci. Nažalost, nismo uspjeli da se plasiramo dalje. U drugom poluvremenu nismo uspjeli da dođemo do igre koja nas je krasila na pripremama. Da li je to pritisak ili strah, stvarno ne znam."

Konferencijska liga: Nakon penal-drame, FK Sarajevo nije uspjelo proći dalje

Konferencijska liga: Nakon penal-drame, FK Sarajevo nije uspjelo proći dalje

Upitan o tome zašto su neki igrači izašli, koji su bili ključni za dobru igru ekipe kroz meč, Varešanović je odgovorio:

"Balta i Vrančić više nisu mogli i tražili su izmjene. Bili smo bolji u produžecima, a penali su lutrija. Nažalost, nismo imali sreće."

Na kraju je još dodao:

"Ja sam prvi razočaran. Svi smo očekivali i vjerovali da imamo snage, znanja i kvaliteta. Torpedo nije naivan i u takmičarskom ritmu su, dok je nama ovo druga utakmica. Neću da se vadim na sportsku sreću, ali stvarno nismo imali sreće. Što se tiče voljnog momenta, nemam šta igračima da zamjerim.

Nismo mi čuvali vodstvo i nismo dogovorili da se branimo. Protivnik je preuzeo sredinu terena i bili smo prinuđeni da se pomjeramo. Cijeli život sam tu, ali ne pamtim da je ovakva posjeta bila u prvom pretkolu. Ja sam odgovoran, sve na sebe preuzimam."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije