FK Sarajevo sa velikom podrškom navijača na Koševu dočekuje Torpedo, Bordo tim pred velikim ispitom

0
Radiosarajevo.ba
FK Sarajevo sa velikom podrškom navijača na Koševu dočekuje Torpedo, Bordo tim pred velikim ispitom
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Trening fudbalera Sarajeva

FK Sarajevo će uzvratni susret protiv Torpedo Kutaisija igrati veečras od 21 sat na stadionu Asim Ferhatović Hase, i tražiti svoju kartu za drugo pretkolo Konferencijske lige nakon što je prvi susret završio rezultatom 2:2.

Torpedo je u Gruziji pred svojom publikom vodio sa 1:0 i 2:1 golovima Sandokhandzea u 43. minuti i Bugridzea u 48., a rezultat su izjednačili Oliveira pogotkom u 47. minuti i Dal Varešanović prvim golom u Konferencijskoj ligi u 52. minutu.

Bordo timu pripada uloga velikog favorita u večerašnjem susretu pred domaćom publikom na Koševu.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Do sudara došlo usljed preticanja

Sarajevo će imati veliku podršku s tribina s obzirom da se očekuje više od 15.000 navijača.

Gorak ukus će, neovisno od ishoda utakmice, zasigurno ostaviti slika prazne sjeverne tribine koja neće biti otvorena zbog bojkota najvatrenijih navijača Bordo tima - Hordi Zla.

Posljednje pripreme fudbalera Sarajeva: Ismir Mirvić i Ajla Alimanović pratili trening

Posljednje pripreme fudbalera Sarajeva: Ismir Mirvić i Ajla Alimanović pratili trening

"Očekuje nas neizvjesna utakmica sa dobrim i iskusnim protivnikom. Organizovani su i imaju dobre igrače, ali vjerujem da smo mi i pored toga imali priliku da u prvom meču riješimo pitanje pobjednika u prvih 35 minuta. Nadam se da ćemo sutra to uspjeti uraditi" kazao je na jučerašnjoj press konferenciji treber FK Sarajeva Mirza Varešanović.

Varešanović se svrnuo i na izjavu trenera Torpeda Stevea Keana, koji je kazao da se njegov tim u utakmicu uspio vratiti nakon promjene taktike.

Poslušajte press konferenciju pred sutrašnju utakmicu gdje će FK Sarajevo dočekati ekipu FC Torpeda 💭

Posted by FK Sarajevo on Wednesday, July 19, 2023

 "Ne bih se složio s tom izjavom, nismo vidjeli nikakvu promjenu taktike ili formacije. Prvi gol smo primili u nezgodnom trenutku, a drugi je isto tako bio naša greška. U toj promjeni taktike mi smo njima zabili dva gola, tako da se ne bih složio s tom izjavom", naveo je Varešanović i najavio veliki pritisak na zadnju liniju Torpeda kojim će pokušati iznuditi grešku i steći vodstvo već od samog početka susreta.

Susret Sarajevo - Torpedo Kutaisi igra se večeras s početkom u 21 sat na stadionu "Asim Ferhatović Hase" uz direktan prijenos na MY TV a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije