Konferencijska liga: Nakon penal-drame, FK Sarajevo nije uspjelo proći dalje

3
N. Ž.
Konferencijska liga: Nakon penal-drame, FK Sarajevo nije uspjelo proći dalje
Foto: N. G. / Radiosarajevo.ba / Utakmica Sarajevo - Torpedo

U drugoj utakmici prvog pretkola Konferencijske lige FK Sarajevo je nakon penala ispalo od FC Torpedo Kutaisi. Rezultat regularnog dijela je bio 1:1, a u penalima je bilo 4:2 za Gruzijce. 

Nakon uzbudljivog meča prije sedam dana, kada je rezultat bio 2:2, večerašnji meč je bio dosta mirniji, sve do kraja susreta

Bolje je meč otvorio Torpedo. Ekipa iz Gruzije je imala inicijativu i već do 10. minute su imali dosta više lopte u nogama, jedan šut i dva udarca iz ugla. 

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Ovo je lista zemalja koje će biti kosponzori rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a

Pritisak je rastao, a onda i pukao - ali na drugoj strani. U 11. minuti, na asistenciju Kyeremeha, gol postiže Almedin Ziljkić. 

U ostatku prvog poluvremena bolja ekipa je bila FK Sarajevo. Iako je Torpedo imao inicijativu, bolje šanse su imali Bordo-bijeli. Na kraju se na odmor otišlo s rezultatom 1:0. 

U drugom poluvremenu, opet silovit start ekipe iz Gruzije. Napadali su prvih nekoliko minuta, ali bez većih šansi. Sarajevo je uzvratilo, a prilike su imali Varešanović, Renan Oliveira, Kyeremoh i Vrančić. 

Najveću šansu je za Torpedo imao Shergelashvili, čiji je ubačaj u peterac FK Sarajevo izazvao konfuziju. Ipak, uspjeli su se Bordo-bijeli spasiti izjednačenja. 

Kada se činilo da je sve gotovo - šok. U 91. minuti, gol za goste postiže Griguri, nakon ubačaja iz slobodnog udarca. Uslijedio je muk na Koševu, a regularni dio je završen rezultatom 1:1.  

U produžecima se vidjelo kako su igrači istrošeni. Nije bilo velikih prilika te je rezultat ostao isti, pa se pristupilo izvođenju penala. 

Penale je bolje izvodila ekipa Torpeda, i plasirala se u drugo pretkolo Konferencijske lige, gdje ih čeka Aktobe iz Kazakhstana. Tragičari su bili Ikić i Beganović, koji su promašili svoje penale. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije