Miralem Pjanić već trči u "Zmajevom gnijezdu"

Radiosarajevo.ba
Miralem Pjanić već trči u "Zmajevom gnijezdu"
Miralem Pjanić danas se pridružio pripremama nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u "Zmajevom gnijezdu" u Zenici.

Pjanić je sinoć stigao u Sarajevo, a jutros je obavio magnetnu rezonancu, koja je otklonila bojazan da neće biti spreman za duel s Grcima. Selektor je potvrdio da se ne radi o ozbiljnijoj povredi, a Pjanić je oko 10 sati s doktorom Karabegom stigao u Zenicu.

Samo pola sata kasnije bio je spreman za trening s pomoćnim trenerom selektora Mehmeda Baždarevića Stephanom Gillijem. Pjanić nije trenirao s ostatkom ekipe, već je trčao s pomoćnim trenerom.

Selektor Mehmed Baždarević je veoma optimitičan kada je riječ o zdravstvenom stanju Miralema Pjanića te je prije treninga izjavio da je sve urađeno kada je riječ o nalazima.

"Nije riječ o težoj povredi, on je samo dobio jedan udarac i ima otok. U ova dva dana ćemo uraditi sve kako bi on bio spreman za trening na Bilinom polju. Vijesti su jako dobre. Nadamo se da se on odmorio od subote", rekao je Baždarević.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije