Baždarević: Vijesti su dosta dobre, Mire će biti spreman

Radiosarajevo.ba
Baždarević: Vijesti su dosta dobre, Mire će biti spreman
Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine nastavili su pripreme za utakmicu šestog kola kvalifikacija za Svjestsko prvenstvo koje se 2018. godine igra u Rusiji. Protivnik izabranika Mehmeda Baždarevića je Grčka.

Zmajevi su pripreme počeli 1. juna u Sarajevu, a nakon tri dana priprema u Sarajevu, od jučer su pripreme nastavili u Trening centru u Zenici. Uoči današnjeg treninga prisutnim predstavnicima medija obratio se selektor Baždarević, a sve je najviše interesovalo stanje s povredom Miralema Pjanića. 

"Mislim da su vijesti povoljne i dobre, što se tiče nalaza i svega onoga što je urađeno. Mislim da je sve dobro. Nije riječ o težoj povredi, on je samo dobio jedan udarac i ima otok. U ova dva dana ćemo uraditi sve kako bi on bio spreman za trening na Bilinom Polju. Vijesti su jako dobre. Nadamo se da se on i odmorio od subote. Sve je u najboljem redu", rekao je Mehmed Baždarević.

"Već sam rekao i naglasio da jako dobro radimo, s puno želje i htijenja. Sada ulazimo u završnu fazu pripremanja. Mislim da će naša želja biti jako važna. Bitno je da sve damo od sebe. Iako smo imali malih problema, mislim da imamo dovoljno snage i kvaliteta. Želimo odigrati dobru utakmicu i ostvariti dobar rezultat."

"Mislim da previše pričamo o nekim provokacijama. Na takvim utakmicama kao u Grčkoj svi ih doživljavaju. Treba da obratimo pažnju samo na igru. Moramo biti pametniji i strpljiviji. Ne smijemo dobijati kartone kao u prošlim utakmicama. Trebamo biti koncentrisani na ono što je najvažnije - fudbal."

"Sve informacije o njima imamo. Znamo u kakvim formacijama igraju. Važno je koliko ćemo dati snage i energije. Sve ovisi od nas. Može se desiti da Grčka igra zatvoreno. Oni sigurno misle nakon utakmice s Belgijom da imaju svoju šansu i doći će raspoloženi."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije