Mehmed Janjoš: Nema sigurnih bodova i sigurnih pobjeda u Ligi za prvaka

Radiosarajevo.ba
Mehmed Janjoš: Nema sigurnih bodova i sigurnih pobjeda u Ligi za prvaka
Fudbalski klub Sarajevo u nedjelju će na stadionu Asim Ferhatović Hase u petom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine odmjeriti snage s Krupom na Vrbasu.

Danas je u prostorijama kluba iz Titove 38b održana press konferencija na kojoj su se prisutnim predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Mehmed Janjoš i prvotimac Perica Ivetić. 

"Mogu da kažem da pripreme teku sasvim normalno. Imali smo stvarno napornu sedmicu. Imali smo derbi i polufinale Kupa, a hvala Bogu sve smo odradili na odličan način. Sada su naše misli usmjereni ka Krupi i borbi za vrh tabele."

"Situacija je dobra, raspoloženje je odlično, pogotovo nakon posljednje utakmice. Imamo personalnih problema. Novaković ima tri kartona, Rustemović i Balić su povrijeđeni. Ritam na crpi, ali šta je tu je, moramo biti spremni da odgovorimo veoma zahtjevnoj utakmici protiv Krupe, koja je hit sezone i koju predvodi sjajan trener. Bit će teško, jer Krupi se otvorilo četvrto mjesto, koje bi moglo voditi u Evropu. Željo je imao problema na Grbavici, Krupa je deklasirala Slobodu. Mislim da bi nas pobjeda u ovoj utakmici odvela u Europu."

"Kiksevi na domaćem terenu su dokaz dodatnog pritiska na naše igrače. Sve ekipe u Ligi za prvaka su kvalitetne. Nema sigurnih pobjeda, nema sigurnih bodova. Morate ginuti do zadnje minute. Na strani igramo nekako lakše i rasterećenije. Ali to je naš posao, Sarajevo je permanentan pritisak, ali mislim da se dobro borimo s tim."

Nakon Janjoša prisutnim predstavnicima medija obratio se i Ivetić.

"U svaku utakmicu idemo da napravimo što bolji rezultat, a to je sigurno pobjeda, do koje nećemo doći lako ako Krupu ne shvatimo ozbiljno. To je dobra ekipa, dobro vođena, a klub je posložen dosta dobro. Imaju dosta dobrih pojedinaca. Na Koševu malo teže pobjeđujemo i moramo shvatiti utakmicu ozbiljno. Želimo se uključiti ravnopravno u borbu za sami vrh, tačnije titulu."

"Svi mi treniramo i radimo, borimo se, probamo to na utakmici prezentirati. Nekada to bude bolje, nekada slabije. Svaki igrač koji nosi dres Sarajeva mora da zna kakvu instituciju predstavlja, zna se ko je taj dres nosio ranije i to mora biti dodatni motiv. Zadovoljan sam svojim nastupima, ali mislim da sve može bolje, bitan je kontinuitet."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije