Sarajevo prvi finalist Kupa Bosne i Hercegovine

Radiosarajevo.ba
Sarajevo prvi finalist Kupa Bosne i Hercegovine
Odigran je reavnš susret polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Fudbalskog kluba Mladost i Fudbalskog kluba Sarajevo na stadionu MGM Farm Arena u Doboju kod Kaknja. Bordo tim je slavio s 3:2 i prošao u finale s ukupnih 4:3.

Prvu priliku imali su gosti. Igrao se četvrti minut susreta kada je odlično šutirao Saša Novaković, ali je Velić zaustavio njegov udarac. U 11. minuti susreta Sarajevo nakon udarca Anela Hebibovića pogađa stativu. Sarajevo opet prijeti u 16. minuti susreta. Šutirao je Elvis Sarić sa distance, ali lopta odlazi preko gola domaćih.

Elvis Mujić je u 18. minuti pokazao na bijelu tačku. Nakon prodora Crnkića lopta je u ruku pogodila Omera Musića, ali je baš kao i protiv Zrinjskog neprecizan bio Elvis Sarić. Uspješniji od veznjaka Sarajeva bio je Emil Velić. Sarajevo je do vodstva moglo i dvije minute kasnije. Hebibović je pogodio svoju drugu stativu na utakmici.

Treći put okvir gola gosti su pogodili u 31. minuti susreta. Šutirao je Dušan Hodžić, a njegov udarac zaustavila je prečka. Bordo tim je zaprijetio i u 35. minuti utakmice. Hebibović je centrirao, a Ahmetović šutirao glavom pored gola Mladosti. Domaćin prijeti preko Gorana Brkića u 47. minuti, ali je Bojan Pavlović dobro intervenisao, pa se na odmor otišlo bez golova.

Sarajevo je do vodstva došlo nakon svega 30 sekundi igre u drugom poluvremenu. Fantastično je šutirao Duljević s vrha šesnaesterca i pogodio mrežu danas odličnog Velića. U 48. minuti s 20-ak metara od gola Mladosti šutira Sarić, ali je Velić siguran.

Pitanje prolaska u finale Kupa Bosne i Hercegovine riješio je Nermin Crnkić u 60. minuti susreta. Sarić je pronašao Hodžića, koji je s desne strane terena oštro centrirao na drugu stativu Mladosti, a mrežu domaćina zatresao je Crnkić.

Mladost je zaprijetila u 68. minuti susreta. Pokušao je Šišić sa 10-ak metara iskosa, ali lopta odlazi pored gola Pavlovića. Treći gol na susretu Sarajevo je postiglo u 83. minuti susreta. Šutirao je Adnan Kovačević, lopta je pogodila Isakovića i prevarila Velića. Mladost je u samom finišu susreta postigla dva gola, a mrežu gostiju oba puta zatresao je Goran Brkić.  Brkić je mogao postići i hat-trick, ali je u 93. minuti promašio jedanesterac. 

Sarajevo s ukupnih 4:3 izborilo plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine, gdje će igrati protiv bolje iz duela Željezničar - Široki Brijeg. Duel na Grbavici pomjeren je za 26. april, a Široki Brijeg iz prvog susreta ima prednost jednog gola (1:0). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije