Slavko Petrović: Tri boda za ostanak u trci za titulu

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović: Tri boda za ostanak u trci za titulu
Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će gostovati kod Radnika na Gradskom stadionu u Bijeljini u petom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine.

Plavi danas putuju u Bijeljinu, a pred polazak u Semberiju prisutnim predstavnicima medija obratili su se Slavko Petrović i Stevo Nikolić.

"Ekipa se odmorila. Snijeg je svima napravio mnogo problema, nije se moglo ni trenirati u punom kapacitetu. Vidi se da su uvjeti još uvijek loši. Jučer smo malo trenirali. Drago mi je što idemo u Bijeljinu dva dana ranije kako bismo mogli odraditi treninge na dobrim terenima. Mislim da smo u prednosti, što smo pokazali i u ranijim utakmicama ove sezone. Ovo je naš peti duel. Imamo do sada tri pobjede i jedan remi. Tri boda su nam jako bitna, kako bismo ostali u trci na svim frontovima", rekao je Petrović i dodao:

"Najvjerovatnije da nećemo mnogo rotirati. Mislim da je par igrača palo u formi samo zbog velikog broja utakmica koje smo odigrali", istaknuo je Petrović.

Nakon Petrovića prisutnim predstavnicima medija obratio se i Stevo Nikolić.

"Odmor je dobro došao. Radnik je uvijek neugodan, iako mi dobro igramo tamo. Pokazali smo više puta da smo kvalitetnija ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Izuzetno su nam bitna tri boda i svjesni smo važnosti utakmice. Bitno je da pobijedimo u Bijeljini, a najmanje je bitno ko će postići pogodak. Mislim da smo psihički dosta stabilni i da ćemo naučiti na našim greškama i popraviti realizaciju", rekao je Nikolić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije