Janjoš i Musemić nakon utakmice: Zaslužena pobjeda Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Janjoš i Musemić nakon utakmice: Zaslužena pobjeda Sarajeva
Fudbalski klub Sarajevo slavio je danas u Doboju kod Kaknja protiv Fudbalskog kluba Mladost rezultatom 3:2 i s ukupnih 4:3 izborio plasman u finale Kupa Bosne i Hercegovine.

Nakon utakmice šef stručnog štaba Bordo tima Mehmed Janjoš istakao je kako je zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Sarajevo je danas odigralo jednu fenomenalnu utakmicu gdje smo dominirali svih 90 minuta. Na današnjoj utakmici pitalo se samo Sarajevo i igrači su bili jako motivisani. Želim čestitati igračim na prolasku u finale. Mislim da je utakmica bila odlična i želim se zahvaliti domaćinu na korektnoj igri i korektnom navijanju", rekao je Janjoš i dodao:

"Mislim da je Sarajevo danas bilo bolja ekipa. Mladost je u finišu pokazala da se protiv njih niko ne smije opustiti. Smanjili su na 3:2 i imali penal za 3:3. Svih 90 minuta morate biti skoncentrisani. Mladost je kvalitetna ekipa, ali je Sarajevo danas ipak zasluženo pobijedilo", istakao je nakon utakmice Mehmed Janjoš.

Trener Mladosti Husref Musemić istakao je kako pojedini igrači njegove ekipe nisu mogli podnijeti pritisak velike utakmice. 

"Mislim da je Sarajevo bilo bolje i da je zasluženo pobijedilo. Očigledno je bilo da pojedini igrači nisu mogli podnijeti pritisak ni značaj ovako bitne utakmice. To se naročito vidjelo u prvom poluvremenu kada su stvorili tri ili četiri prilike pred našim golom", kazao je Musemić i dodao:

"Sarajevu čestitam na pobjedi, a mi smo počeli igrati tek kad smo primili golove, a tad je već bilo kasno. Mislim da je ovo i maksimum koji ova ekipa može pružiti", poručio je trener Mladosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije