Lionel Messi ponovo na treningu: PSG nakon samo šest dana ukinuo suspenziju

0
Radiosarajevo.ba
Lionel Messi ponovo na treningu: PSG nakon samo šest dana ukinuo suspenziju
Foto: EPA-EFE / Leo Messi

Lionel Messi vratio se treninzima s PSG-om nakon neovlaštenog odlaska u Saudijsku Arabiju.

Argentinac se, kako tvrdi, nije dobro sporazumio s upravom kluba te je otišao na Bliski istok. Klub mu je uskratio plaću za polovinu prošlog mjeseca, piše Marca, a Messi se i javno ispričao. Klub mu je prije šest dana odredio kaznu i suspenziju, da bi ih danas ukinuo.

"Mislio sam da ćemo kao i uvijek imati slobodan dan nakon utakmice. Putovanje sam već bio organizirao i nisam ga mogao otkazati. Već ranije sam ga zbog obaveza odgađao. Ispričavam se suigračima i čekam da vidim što će klub odlučiti", rekao je najbolji nogometaš svih vremena, prenosi SCsport.

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Srbijanski analitičar o Konakoviću: Taj nespretni centar dao je legitimitet Vučiću

Messiju ugovor s PSG-om ističe ovog ljeta i još uvijek se ne zna hoće li ga produžiti. Sve više se po stranim medijima spominje opcija povratka u Barcelonu, iz koje je morao otići zbog klupskih financijskih problema.

Također, pisalo se i da Messi namjerava otići u Saudijsku Arabiju i pridružiti se tamošnjem velikanu Al-Hilalu te primati najveću platu u historiji nogometa. Arapima je navodno cilj imati ligu u kojoj će Messi i Ronaldo ponovo moći igrati jedan protiv drugoga.

Messi ima 35 godina, a vrhunac karijere doživio je krajem prošle godine, kad je s Argentinom u Kataru osvojio Svjetsko prvenstvo. taj mu je trofej donio nepobitan status najvećeg nogometaša svih vremena. Ove je sezone ukupno za PSG nastupio u 37 utakmica, zabio je 20 golova i namjestio ih 19.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije