Igrač Real Madrida opljačkan dok je igrao finale Kupa Španije

0
Radiosarajevo.ba
Igrač Real Madrida opljačkan dok je igrao finale Kupa Španije
Foto: EPA - EFE / Rodrygo

Kuća brazilskog nogometaša Real Madrida Rodryga provaljena je u noći s nedjelje na ponedjeljak, u naselju u blizini španske prijestolnice, rekli su policijski izvori za AFP.

Policija je dolaskom na lice mjesta zatekla "provaljena vrata i ispreturano nekoliko soba", no sadržaj i vrijednost opljačkanoga za sada nisu poznati.

Ova provala dogodila se dan nakon 2:1 pobjede Real Madrida protiv Osasune u finalu Kupa kralja u Sevilji, gdje je Rodrygo bio dvostruki strijelac, piše SCsport.

U BKC-u održano Večer za Sidrana

U BKC-u održano Večer za Sidrana

Rodrygo se tako pridružio popisu igrača koji su opljačkani u španskoj prijestolnici, poput njegovih suigrača Danija Carvajala i Karima Benzeme, čija je kuća opljačkana prošle godine, kada je bivši francuski reprezentativac bio na terenu s Real Madridom protiv Elchea.

U oktobra 2019. godine Španska civilna garda i Europol najavili su razbijanje mreže provalnika čija su meta bili nogometaši Atletico Madrida i Real Madrida.

Španski mediji tada su naznačili da su među žrtvama ove lopovske mreže Benzema, Brazilac Casemiro, tadašnji igrač Reala, i Ganac Thomas Partey, koji je tada igrao u Atleticu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije