Edin Džeko dao veliki intervju za UEFA-u: 'San Siro će nas odvesti do finala Lige prvaka'

0
Radiosarajevo.ba
Edin Džeko dao veliki intervju za UEFA-u: 'San Siro će nas odvesti do finala Lige prvaka'
Foto: EPA - EFE / Edin Džeko

Fudbaler Intera i reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dao je intervju za krovnu europsku fudbalsku reprezentaciju (UEFA), gdje je govorio o šansama svog kluba da uđe u finale Lige prvaka. 

Džeko i njegov Inter igraju svoje prvo polufinale u Ligi prvaka još od 2010. godine, kada su ovo takmičenje i osvojili. U polufinalu igraju protiv Milana, a Džeko je za UEFA-u rekao kako se osjeća prije mečeva. 

"Osjećam se mirno, tiho. Bit će to dva spektakularna meča. Italija i Milan bi trebali biti ponosni što imaju dva tima u polufinala Lige prvaka. Igrati u finalu u Istanbulu bilo bi nevjerovatno. 

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Nesreća u rudniku Mramor: Rudar zatrpan, spasioci pokušavaju doći do njega

Derbiji su specijalni. Nisam to osjećao toliko u Manchesteru, ali Italija je nešto drugo. U Rimu pogotovo, ali i u Milanu. Ne postoji favorit u ovim susretima, nije bitno ko je jači ili slabiji, oba tima daju sve od sebe", rekao je naš Dijamant.

"Imamo veliki broj utakmica u malom vremenskom periodu. Samo u maju imamo osam utakmica. Imamo dva gradska derbija, utakmicu s Napolijem, finale Kupa, kao i utakmicu s Romom. 

Faruk Hadžibegić: Edin Džeko će biti koristan još nekoliko sezona, on je primjer svima

Faruk Hadžibegić: Edin Džeko će biti koristan još nekoliko sezona, on je primjer svima

Da li je lijepo radovati se takvim mečevima s 37? Emocije više nisu toliko izražene, ali kada imate Milan u polufinalu Lige prvaka ili Juventus u polufinalu Kupa Italije, čak i u 37. godini vas 'hvataju' emocije", izjavio je kapiten naše reprezentacije. 

Naš Zmaj je već dvije godine u Interu, a govorio je i o tome šta je uspio da postigne u Milanu. 

Džeko je govorio i o kraju sezone za njegov Inter. 

Edin Džeko
Foto: Facebook: Edin Džeko

"Osvojio sam tri trofeja, a ove godine smo u finalu Kupa. Jedino za šta ću žaliti je što nisam uspio osvojiti ligu. S druge strane, mi smo u polufinalu Lige prvaka, gdje Inter nije bio jako dugo. Ja sam jako sretan u Interu. 

Uvijek smo bili tu jedni za druge, i u lošim i u dobrim vremenima. Ova grupa je fantastična i uvijek smo fokusirani. Nekada izgubimo, ali kada dođete na kraj sezone, lagano se porazi i greške zaboravljaju", rekao je napadač Intera. 

Za kraj, Džeko je govorio i tome šta njegova ekipa mora uraditi kako bi igrala finale Lige prvaka. 

Edin Džeko i Nicolo Barella
Foto: EPA - EFE: Edin Džeko i Nicolo Barella

"Inter mora biti Inter, igrati onako kako smo došli do ovog dijela takmičenja. Svi su očekivali raniju eliminaciju, posebno zato što smo bili malo niže na tabeli. Ostali smo fokusirani na naš cilj, došli smo do ove tačke i nećemo tu stati

S druge strane, Milan je jaka ekipa koja je zaradila svoje mjesto u polufinalu. Predviđam dva meča puna emocija i oba tima će dati sve od sebe kako bi došli do finala. Mi njih znamo kao oni nas, pa neće biti iznanađenja. Inter je jak i ima sve mogućnosti da pobijedi. Spektakularni San Siro će nas nositi do finala Lige prvaka", rekao je za kraj Edin Džeko. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije