Sukob Xhake i nesuđenog Zmaja: Albanac u stilu Zinedinea Zidanea

0
Radiosarajevo.ba
Sukob Xhake i nesuđenog Zmaja: Albanac u stilu Zinedinea Zidanea
Foto: Screenshot/Twitter / Taulent Xhaka udara Nikolu Katića

Fudbaler Basela i bivši reprezentativac Albanije Taulant Xhaka podsjetio je na potez Zinedinea Zidanea iz finala Svjetskog prvenstva 2006. godine, a žrtva je bio nesuđeni reprezentativac Bosne i Hercegovine. 

Basel i FC Zurich igrali su najveći derbi švicarskog fudbala. Kao i u svakom derbiju, atmosfera je bila uzavrela, a na kraju se desio incident

Naime, Taulant Xhaka je dobio crveni karton na kraju meča zbog toga što je glavom udario Nikolu Katića, fudbalera koji je rođen u Ljubuškom, ali se odlučio da nastupa za Hrvatsku. 

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Scholz i Macron se sastaju pred dolazak Xi Jinpinga u Pariz

Ono što je posebno privuklo pažnju je način na koji je stariji brat Granita Xhake udario svog protivnika. Mnogi korisnici društvenih mreža odmah su se sjetili Zinedinea Zidanea. On je glavom udario Marca Materazzija i zaradio crveni karton u finalu Svjetskog prvenstva 2006. godine. 

Sama utakmica je završila pobjedom Zuricha, koji je trebao ove bodove kako bi se odvojio od dna tabele. Basel je u borbi za Europu, a sada zaustaju četiri boda za četvrtoplasiranim Luzernom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije