Liga prvaka: Real Madrid i Milan ovjerili karte za polufinale

0
N. Žunić
Liga prvaka: Real Madrid i Milan ovjerili karte za polufinale
FOTO: AA / Napoli-Milan

Pobjedama nad Chelsea i Napolijem, Real Madrid i Milan plasirali su se u polufinale Lige prvaka. 

Real Madrid je na 'pogon' Rodryga, dvostrukog strijelca, pobijedio Chelsea 2:0, dok su u Napoli i Milan remizirali, 1:1

U Londonu je Chelsea ušao u meč protiv Real Madrida kao veliki autsajder. Ipak, dobar dio utakmice bio je bolji protivnik na svom Stamford Bridge stadionu. 

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Prošle su 32 godine otkako je zapaljena Grbavica. Danas ljepša nego ikad prije

Promašene velike šanse za N'Golo Kantea i Marca Cucurelle na kraju je kaznio Rodrygo, koji je na asistenciju Viniciusa Jr. postigao pogodak u 58. minutu meča. Brazilac je na asistenciju Fede Valverdea postigao i drugi gol za Real u 80. minuti. 

Ukupan rezultat u dvije utakmice bio je 4:0 za Madriđane. 

Od Napolija se puno više očekivalo, a na kraju je Milan iznenadio fudbalsku javnost i izbacio ekipu koja je ove sezone u najboljoj formi u Europi. 

Napoli je bio puno bolja ekipa na terenu stadiona Diego Armando Maradona, ali to nisu uspjeli krunisati. Prvo upozorenje stiglo je u 22. minuti, kada je Giroudu penal odbranio Alex Meret. 

Ipak, kazna za propuštene prilike došla je na kraju prvog poluvremena. Asistenciju Raphaela Leaoa koristi upravo Giroud, a gol je postignut u 43. minuti. Napoli je mogao doći do pogotka u 82. minuti, ali je Khvichi Kvaratskheliji penal odbranio Mike Maignan

Utješni pogodak za Napoli postigao je Victor Osimhen, na asistenciju Giacoma Raspadorija. Gol je postignut u 93. minuti. 

Ukupan rezultat je glasio 2:1 za Milan u ovom dvomeču. 

Milan i Real Madrid čekaju protivnike u polufinalu Lige prvaka. Real Madrid će igrati s boljim iz duela Bayern Munchen-Manchester City (0:3 u prvoj utakmici), dok Milan čeka boljeg iz dvomeča Inter-Benfica (2:0 u prvoj utakmici). 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije