Liga prvaka: Real Madrid i Milan brane prednost protiv Chelsea i Napolija

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Real Madrid i Milan brane prednost protiv Chelsea i Napolija
Foto: EPA - EFE / Duel Real Madrid-Chelsea iz sezone 2021-22

Druge utakmice četvrtfinala Lige prvaka igraju se večeras, a sastaju se Chelsea i Real Madrid, te Napoli i Milan. 

Rezultati u prvim utakmicama bili su 2:0 za Real Madrid, te 1:0 za Milan. Oni se svakako nadaju kako će uspjeti odbraniti ovu prednost i plasirati se u polufinale Lige prvaka. 

Chelsea-Real Madrid 

Oba tima pokušavaju u ovom takmičenju da spase svoju sezonu. Real Madrid i Chelsea su jako daleko od nacionalnih titula, a za Chelsea je svakim danom sve dalje i plasman u europska takmičenja naredne sezone. 

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Real Madrid brani titulu u Ligi prvaka i na dobrom je putu da prođu do polufinala. U prvoj utakmici su porazili Plavce rezultatom 2:0, golovima Karima Benzeme i Marca Asensija

Žal u Madridu ostaje za time što nisu postigli više golova. U 59. minuti je Ben Chilwell dobio direktan crveni karton, a Madriđani su uspjeli postići 'samo' još jedan pogodak do kraja susreta. 

Ono što raduje sve u glavnom gradu Španije su dobre igre ekipe u posljednje vrijeme. Iako je poraz od Villarreala djelomično pokvario dojam, pobjede nad Chelsea i Barcelonom su svakako fantastični znakovi pred kraj sezone. 

U plavom dijelu Londona su već odavno upaljena zvona uzbune. Chelsea je pod novim vlasnikom Toddom Boehlyjem već 'prošao' tri trenera, a trenutni Frank Lampard je rješenje samo do kraja sezone. 

Otkaze su dobili Thomas Tuchel i Graham Potter, a ekipa i pod Lampsom ne može da dođe do pozitivnog rezultata. Zadnju pobjedu ostvarili su 11. marta nad Leicesterom, a bodove sa Stamford Bridgea su odnijeli Wolvesi i Brighton u prethodna dva kola. 

U Premier ligi su tek na 11. mjestu, a šanse za europska takmičenja su u promilima. Iako imaju deficit od dva gola, u Londonu se svakako nadaju da će im domaća publika dati vjetar u leđa. 

Što se tiče sastava, ogromne probleme ima Chelsea. Kalidou Koulibaly, Armando BrojaBenoit Badiashile, te Chilwell su sigurno van stroja, dok se još uvijek čeka status Kaia Havertza

Real Madrid je bez Ferlanda Mendyja, a svi drugi igrači su zdravi i spremni za meč.

Napoli-Milan

Duel talijanskih rivala iznenadio je fudbalsku javnost ishodom u prvoj utakmici. Iako Napoli igra možda i najefikasniji fudbal u Europi, nisu uspjeli postići gol, te su izgubili rezultatom 1:0 od ekipe Milana. 

Navijače Napolija svakako tješi da se u Napulju šampionski šampanjac već hladi. Imaju 14 bodova prednosti nad Laziom na osam kola prije kraja, a s obzirom na to kako igraju u prvenstvu, ne bi trebali da imaju problema da to i zaštite.

I u Ligi prvaka mogu biti zadovoljni. Nastup u četvrtini finala je već najveći uspjeh u historiji kluba s jugozapada Italije, a potencijalni preokret u ovoj utakmici i plasman u polufinale bila bi kruna na fantastičnu sezonu, neviđenu u ovom gradu još od vremena Diega Maradone

Na stadionu upravo nazvanom po argentinskoj legendi izlazi i Milan, kojem ova utakmica predstavlja spas sezone. Nakon što su osvojili prvu titulu u Italiji od 2012. godinerossoneri su podbacili u domaćem prvenstvu ove sezone. 

Očekuje ih žestoka borba da i naredne godine igraju Ligu prvaka, a zaostaju pomalo nevjerovatnih 22 boda za vodećim Napolijem. 

Ipak, njihove igre u Ligi prvaka mogle bi biti razlog da navijači i uprava kluba ne smatraju ovu sezonu neuspjehom. Ako uspiju proći Napoli, u polufinalu ih čekaju Benfica ili Inter, što se apsolutno može smatrati lakšim putem do finala

Na teren sutra neće izaći dva izrazito bitna igrača Napolija, što može biti prednost za Milan. Zambo Anguissa je dobio crveni karton, a Kim Min-Jae je dobio automatsku suspenziju zbog previše žutih. Ipak, vraća se Victor Osimhen, koji bi uz Khvichu Kvaratskheliju trebao prijetiti golu Milana. 

S druge strane, nema Zlatana Ibrahimovića, a u sastavu bi trebao biti i reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić

Obje utakmice počinju u 21 sat, a prenos je omogućen na kanalima Arene Sport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije