Domaći su jači: Real nadigrao Chelsea, Milan slavio na San Siru

0
S. P. M.
Domaći su jači: Real nadigrao Chelsea, Milan slavio na San Siru
Foto: EPA - EFE / Vini Jr i Karim Benzema

Odigrane su četvrtfinalne utakmice Lige prvaka između Real Madrida i Chelseaja, te Milana i Napolija.

Wesley Fofana već u petoj minuti dobija žuti karton, oborio je Vinija Jr. I Eduardo Camavinga je požutio dva minuta kasnije, prekršaj nad Raheemom Sterlingom. Real u 21. minuti dolazi do vodstva, Karim Benzema završava akciju nakon asistencije Vinija Jr. 1:0 za Kraljeve na kraju prvog poluvremena.

Ben Chilwell napušta teren, crveni karton nakon što je povukao Rodryga. Marco Asensio širi vodstvo Reala u 74. minuti, Vini Jr ponovo asistira. Eder Militao obara Marca Cucurellu u 84. da spriječi kontru, žuti karton za njeg. Cucurella pada opet u 87., ovaj put je krivac Daniel Carvajal, i on dobija žuti. Mateo Kovačić također dobija žuti zbog prepirke sa sudijom. Konačan rezultat 2:0.

Evropske države započinju nadlijetanje BiH radi posmatranja potencijalnih vojnih aktivnosti

Evropske države započinju nadlijetanje BiH radi posmatranja potencijalnih vojnih aktivnosti

Milan bolji na San Siru

Piotr Zielenski obara bh. Zmaja Rade Krunića u 38. minuti, dobio je žuti karton. Ismael Bennacer donosi vodstvo Milanu u 40. nakon sjajne kontre domaće ekipe. Vodstvo Milana na San Siru na kraju prvog dijela, 1:0.

Bennacer je požutio u 60. minuti. Frank Anguissa dobija žuti u 70. i drugi u 74. minuti, Napoli s igračem manjem. Min-Jae Kim također zarađuje žuti nakon prigovora u 78. minuti. U završnici su požutili Alexis Saelmaekers i Amir Rrahmani. Bez golova u drugom poluvremenu, 1:0.

Večerašnji parovi igraju revanš 18. aprila u 21.00 sat.

U jučerašnjim utakmicama Manchster City je savladao Bayern 3:0, strijelci Rodri (27'), Bernardo Silva (70') i Erling Haaland (76'), a Benfica je izgubila na domaćem terenu protiv Intera 0:2, Nicolo Barella (51') i Romelu Lukaku (82', penal).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije