Manchester City dominantno protiv Bayerna, Inter slavio protiv Benfice

0
S. P. M.
Manchester City dominantno protiv Bayerna, Inter slavio protiv Benfice
Foto: Agencije / Manchester City

Manchester City i Bayern Munchen, te Inter Milan i Benfica odigrali su prve susrete četvrtfinala Lige prvaka.

City je dobro ušao u susret na Etihadu. Nakon nekoliko prilika u 27. minuti dolaze do vodstva, Bernardo Silva je probio lijevo krilo Bavaraca, loptu dodaje Rodriu koji završava akciju sa 20ak metara. Engleski klub je nastavio stvarati šanse, no rezultat je ostao 1:0 na kraju prvog dijela.

Silva je požutio u 48. minuti nakon što je oborio Jamala Musiala da bi spriječio kontru Nijemaca. Minut kasnije žuti dobija i Alphonso Davies koji je čini prekršaj nad Kevinom De Bruyneom. Dayot Upamecano pravi grešku u 70. minuti, Jack Graelish mu je uzeo loptu, te petom dodaje Erlingu Haalandu koji pronalazi Silvu. Silva završava akciju i postiže gol.

Užas u Hrvatskoj: Ubijena žena, policija uhapsila njenog sina?

Užas u Hrvatskoj: Ubijena žena, policija uhapsila njenog sina?

Haaland zabija u 76. minuti, John Stone mu je asistirao glavom. Benjamin Pavard je u 88. dobio žuti, oborio je Graelisha. Konačni rezultat 3:0 za ekipu Cityja.

Inter slavi u Portugalu

Bez većih uzbuđenja počela je utakmica na Estadio de Luzu. Rafa Silva je imao priliku u 16. minuti da povode za domaću ekipu, no odbranio je to golman Andre Onana. Antonio Silva je zaradio prvi žuti karton u 22. minuti nakon što je oborio Lautara Martineza.

Engleski sudija Michael Oliver konsultovao se sa VAR-om nakon što je lopta pogodila Mattea Darmiana u ruku u šesnaestercu, no nema penala za Benficu, ruka mu je bila u neutralnoj poziciji. Bez golova na poluvremenu, 0:0.

Marcelo Brozović dobija žuti u 50. minuti zbog prekršaja nad Rafa Silvom. Alessandro Bastoni ubacuje loptu u boks u 51., Nicola Barella pogađa glavom za vodstvo Italijana. Joao Mario je igrao rukom u 81. minuti, sudija pokazuje na bijelu tačku. Romelu Lukaku je precizan u izvođenju penala. Rezultat 2:0 za Inter.

Revanši večerašnjih utakmica su zakazani za 19. april u 21.00 sat.

Sutra se nastavljaju četvrtfinalni mečevi Lige prvaka, Milan dočekuje Napoli, a Real Madrid Chelsea. Obje utakmice počinju u 21.00 sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije