Liga prvaka: Edin Džeko i Inter gostuju u Portugalu, derbi četvrtfinala u Manchesteru

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Edin Džeko i Inter gostuju u Portugalu, derbi četvrtfinala u Manchesteru
Foto: EPA - EFE / Edin Džeko s Interom gostuje u Portugalu

Liga prvaka se vraća četvrtfinalnim utakmicama Benfice i Inter Milana, te Manchester Cityja i Bayern Munchena. 

Nakon osmine finala gdje smo vidjeli neke nevjerovatne mečeve, očekuje nas četvtfinale koje počinje s vjerovatno najboljim duelom u ovom dijelu takmičenja. 

Susreti koje ćemo imati priliku da gledamo su između Benfice i Intera te Manchester Cityja i Bayern Munchena. Dan poslije igraju Real Madrid i Chelsea te Milan i Napoli

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Nermin Nikšić: 'Svako vrijeme ima svoje dobre i loše strane'

Benfica-Inter 

Prvi meč između ove dvije ekipe igrat će se na stadionu Da Luz, a favorita je teško naći. 

Po renomeu, to bi svakako trebao da bude Inter. Oni su velikani Serije A, te ekipa koja bi trebala da cilja na najveće visine u ovom takmičenju. 

Međutim, Benfica ne treba da se zanemari. Oni možda nisu najbolja ekipa u ovom dijelu takmičenja, ali su nezgodan protivnik i niko ne želi da ih vidi nasuprot sebe. 

Inter Milan će biti bez usluga Hakana Calhanoglua te Milana Škriniara, te je već odavno bez Dalberta. Moguće je da će susret propustiti i Samir Handanović, ali svakako je Andre Onana taj koji počinje utakmice u Ligi prvaka. 

S druge strane, Benfici će nedostajati Nicolas Otamendi zbog suspenzije, dok su zbog povrede van stroja Julian Draxler i Alexander Bah. Susret bi mogli propustiti Goncalo Guedes i Mihailo Ristić, koji se oporavljaju od povreda. 

Navijače u Bosni i Hercegovini svakako najviše zanima ovaj duel zbog Edina Džeke, napadača Intera i kapitena naše reprezentacije. On bi svakako trebao početi ovaj susret od prve minute, te se svakako nadamo da će baš Benfica biti prekid njegovog golgeterskog posta. 

Susret se igra od 21 sat, a prenos je omogućen na kanalima Arene Sport

Edin Džeko i Romelu Lukaku
Foto: Facebook: Edin Džeko i Romelu Lukaku

Manchester City-Bayern Munchen 

Derbi četvrtfinala Lige prvaka i finale prije finala - ovaj duel će privući svu pažnju fudbalske javnosti

Manchester City ulazi u ovaj meč kao favorit, barem na papiru. Ipak se radi o ekipi koja je prethodne sezone bila nekoliko minuta udaljena od finala Lige prvaka, a od ljeta je tu i Erling Haaland, koji apsolutno dominira na svim frontovima. 

Ipak, daleko od toga da su Bavarci autsajderi. Izbacili su PSG u prethodnoj rundi i imaju jednog od najboljih trenera za kup takmičenja na svijetu u Thomasu Tuchelu

Cityju će u ovom meču faliti samo Phil Foden, koji ima zdravstvene probleme. Bayern Munchen, s druge strane, ima ogromne probleme s povredama. Potvrđeno je da neće u sastavu biti Eric Maxim Chupo Motinga, najboljeg strijelca ove ekipe, a odavno nema ni Lucasa Hernandeza i Manuela Neuera

Bez obzira na to što se čini da je City favorit, ovaj duel bi trebao da opravda status najboljeg u četvrtfinalu. Kada još u prilog uzmemo da pobjednik ovog susreta ide na pobjednika iz Real Madrid-Chelsea, čini se da ćemo imati jako uzbudljivu Ligu prvaka ove godine. 

Liga prvaka: Bayern bez važnog igrača protiv Manchester Cityja

Liga prvaka: Bayern bez važnog igrača protiv Manchester Cityja

Ovaj susret također počinje u 21 sat, a prenos je na kanalima Arene Sport. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije