Liga prvaka: Erling Haaland izjednačio rekord Lionela Messija i zaradio ogromne pohvale svog trenera

0
Radiosarajevo.ba
Liga prvaka: Erling Haaland izjednačio rekord Lionela Messija i zaradio ogromne pohvale svog trenera
Foto: EPA - EFE / Erling Haaland

Norveški napadač i igrač Manchester Cityja Erling Haaland je izjednačio rekord Lionela Messija tako što je u revanš utakmici osmine finala Lige prvaka protiv RB Leipziga postigao pet pogodaka. 

Erling Haaland je imao tri gola već u prvom poluvremenu, a do 62. minute, kada je napustio teren, postigao je još dva

S ovih pet pogodataka, Haaland je izjednačio rekord Lionela Messija. Argentinac je 7. marta 2012. godine postigao pet golova protiv Bayer Leverkusena, također u osmini finala Lige prvaka. 

Sjeverna Koreja obavila prvu vježbu koja simulira nuklearni protuudar

Sjeverna Koreja obavila prvu vježbu koja simulira nuklearni protuudar

Jedna interesantna poveznica između ove utakmice je Pep Guardiola. On je bio trener Barcelone 2012. godine kada je Messi postigao pet golova, a sada je predvodio Manchester City kada je Haaland uradio isto. 

Ono što je posebno zanimljivo jeste odluka Guardiole da Haaland napusti meč u 62. minuti. Kako je to prokomentarisao norveški napadač poslije utakmice, rekao je Guardioli da bi zabio i šesti gol, ali to nije njegova odluka. Dodao je i da apsolutno obožava Ligu prvaka

Posebne riječi hvale za nastup ovog mladog fudbalera imao je upravo Guardiola. 

Španski stručnjak je rekao kako Haaland ima nevjerovatan mentalitet i da su u Cityju zadovoljni s njim. Još je dodao kako, u smislu brojeva, nijedan fudbaler ne može da se mjeri s njim

Imao je i interesantno objašnjenje zašto je Haaland zamijenjen.

Guardiola je rekao da Haaland ima tek 22 godine, i da ima dosta vremena da dođe do Messijevog i mnogih drugih rekorda. Kako je još dodao, da ga je srušio sada, bilo bi mu dosadno u budućnosti

Ovim nastupom je Haaland nastavio da apsolutno dominira fudbalom ove sezone. Norvežanin je sada na brojci od 39 golova ove sezone. On je u engleskoj ligi postigao 28, a dao je deset pogodaka u Ligi prvaka. 

Iako je bilo sumnji da li će moći da igra kvalitetno na mnogo većem nivou, Haaland svake sedmice dokazuje kako je tačno tamo gdje je zaslužio da bude.

Ostaje da se vidi da li je on ta karika koja je nedostajala Manchester Cityju da dođe do titule Lige prvaka

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije