Liga prvaka: Real Madrid dočekuje Chelsea, talijanski derbi u Milanu

0
N. Ž.
Liga prvaka: Real Madrid dočekuje Chelsea, talijanski derbi u Milanu
Foto: EPA - EFE / Duel Real Madrid-Chelsea iz sezone 2021-22

Četvrtfinale Lige Prvaka donosi nam nove zanimljive duele u kojima će se sastati Real Madrid i Chelsea, te Milan i Napoli. 

Nakon prve noći četvrtine finala Lige prvaka, gdje je Manchester City porazio Bayern Munchen (3:0) te Inter porazio Benficu (2:0), igraju se dva derbija - jedan europski, a drugi talijanski. 

Na stadionu Santiago Bernebeu u Madridu sastaju se Real Madrid i Chelsea. U Milanu, na stadionu San Siro, sastaju se Milan i Napoli

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Oglasili se iz OHR-a: Evo šta je Christian Schmidt rekao o napadu na povratnike u Gacku

Real Madrid-Chelsea 

Iako su obje ekipe u nekoj vrsti rezultatske krize, ovo bi trebao da bude najveći derbi u ovom dijelu Lige prvaka, pored susreta Manchester Cityja i Bayern Munchena. 

Chelsea je definitivno u većoj krizi. Oni su trenutno 11. na tabeli u Premier ligi. U ovom takmičenju ne znaju za pobjedu još od 11. marta, kada su pobjedili Leicester. 

Osim toga, Frank Lampard je čak treći trener na klupi Plavaca ove sezone, nakon što je zamijenio Grahama Pottera. Sezonu je na klupi Chelsea počeo Thomas Tuchel

Real Madrid nema ovaj nivo problema, ali imaju druge. Navijači su dobili dašak optimizma u generalno teškoj sezoni kada su Madriđani u Kupu Kralja pobijedili Barcelonu rezultatom 4:0, ali su vraćeni na zemlju porazom 3:2 od Villarreala u La Ligi, iako su vodili dva puta tokom utakmice. 

Titula u ligi je davno izgubljena, ali ostaju kup takmičenja. U finalu Kupa Kralja ih čeka Osasuna, a u četvrtfinalu Lige prvaka, gdje Real brani titulu, čeka ih posrnuli Chelsea. 

Interesantno je spomenuti kako su se ova dva tima našla u ovoj rundi takmičenja i prošle godine. Real Madrid je na Stamford Bridgeu pobijedio 3:1, dok je Chelsea istim rezultatom pobijedio na Santiago Bernabeu. U produžetku je Karim Benzema svojim pogotkom odlučio dvomeč. 

Što se tiče sastava, za Chelsea sigurno neće igrati Pierre Emerick Aubameyang, Benoit Badiashile i Armando Broja. Za Real Madrid neće biti Ferlanda Mendyja, koji je odavno van stroja zbog povrede.

Bez obzira na probleme obje ekipe, ovo bi trebao biti uzbudljiv duel između dva fantastična europska kluba. Počinje u 21 sat, a prenos je omogućen na kanalima Arene Sport. 

Milan-Napoli 

Ovo je duel trenutnog i budućeg šampiona Italije. Milan je ovu titulu osvojio, prvi put nakon 2011. godine, prošle sezone. S druge strane, iako prvenstvo još nije gotovo, Napoli ima prednost od čak 16 bodova ispred drugoplasirane ekipe u Seriji A. 

Milan definitivno ulazi u ovaj meč kao autsajder. Oni imaju jako lošu sezonu koju definitivno pokušavaju spasiti kroz Ligu prvaka. 

Prolaz protiv Tottenhama, koji je također u krizi, je na trenutak 'zamazao' oči navijačima Rossonera koji se potajno nadaju iznanađenju i prolazu dalje. 

Što se tiče Napolija, oni su možda i najbolja ekipa u Europi ove sezone. Dominantno izgledaju u Seriji A, a u Ligi prvaka su bez ikakvih problema uspjeli proći protiv prošlogodišnjeg osvajača Europa lige Eintracht Frankfurta. 

Oni u Seriji A čekaju na titulu još od 1990. godine, a ovo četvrtfinale im je već najveći uspjeh u historiji kluba u Ligi prvaka. Nevjerovatna sezona za ekipu s jugozapada Italije

Treba svakako spomenuti Khvichu Kvaratskheliju i Victora Osimhena, na čiji 'pogon' Napoli ima ovako dominantnu sezonu. Osimhen je na 25 golova u svim takmičenjima, a za popularnog Kvaradonu ta brojka je 14, uz isti broj asistencija

Ipak, veliki hendikep za Napoli je povreda Osimhena koji će propustiti ovaj meč. Nema ni Giovannija Simeonea, a za Milan neće igrati Zlatan Ibrahimović i Pierre Kalulu

Ovaj duel ima svog favorita, ali postoji razlog zašto je Milan bio šampion Italije i zašto je u četvrtfinalu Lige prvaka. Susret počinje u 21 sat, uz prenos na kanalima Arene Sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije