Legendarni Talijan ne štedi pohvale na Džekin račun

Anadolija
Legendarni Talijan ne štedi pohvale na Džekin račun
Iskusni italijanski trener Fabio Capoello razgovarao je sa italijanskim medijima tokom događaja u Muzeju kulture u Milanu, uglavnom i politici, ali se dotakao i sportskih tema, tačnije dva kluba Rome i Milana.

Tom prilikom je kazao da je bh. reprezentativac Edin Džeko otkrio svoj napadački instinkt, javlja Anadolu Agency (AA). Capello se osim Džeke dotakao i Francesca Tottija, kapitena Rome, za kojeg kaže da nije mogao ni pomisliti da će u 40. godini i dalje igrati profesionalni fudbal.

“Džeko, sada kada je dokazao napadački instinkt, mora nas sve uvjeriti u svoju snagu“, kazao je Capello i okrenuo se Tottiju:

“Nikada ne bih mogao zamisliti da će Totti igrati u 40. godini, jer je imao tendenciju da dobije na težini. Mislio sam da će završiti karijeru kao Ronaldo, ali umjesto toga on je postao dobar u smislu kako trenira i na koji se način hrani.“

Capello je svoje trenersko ime stekao u Milanu u kojem je 1980. godine okončao igračku karijeru. U periodu od 1991. do 1996. godine “rossonere“ je odveo do četiri naslova šampiona Italije i tri Superkupa Italije. Na evropskoj sceni Milan je pod vodstvom Capella postao šampion Evrope 1994. godine, a potom je osvojio i Superkup Starog kontinenta.

“Milan se vraća, ali taj posao je još uvijek u toku. Vincenzoi Montella radi dobar posao. Dok je bio igrač nije mi djelovao kao neko ko će postati trener. Nisam u njemu vidio tu želju, međutim, on je uvijek imao napolitanski san i to je prenio na svoje igrače“, zaključio je Capello.

Osim Rome i Milana, u bogatoj trenerskoj karijeri Capello je vodio Real Madrid, Juventus, te reprezentacije Engleske i Rusije. Bez posla je od jula 2015. godine kada je napustio klupu Rusije.   

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije