Evo koji će bh. reprezentativci igrati Evropsku ligu na proljeće

Radiosarajevo.ba
Evo koji će bh. reprezentativci igrati Evropsku ligu na proljeće
Večeras je okončano takmičenje u grupnoj fazi Evropske lige, a brojni fudbaleri iz Bosne i Hercegovine su zabilježili nastupe i u večerašnjim utakmicama.

Ipak, dosta njih je sa svojim klubovima eliminisano iz daljeg takmičenja, no ima i onih koji će i na proljeće igrati u ovom takmičenju, piše Sport1.

Marin Aničić, Haris Medunjanin, potencijalni reprezentativac Osman Hadžikić, Srđan Grahovac, Riad Bajić, Deni Milošević, Amir Hadžiahmetović i Ibrahim Šehić su nažalost sa svojim klubovima ispali iz daljeg takmičenja iako su neki od njih pružali dobre partije za svoje timove.

Ipak, takmičenje je nastavila Roma za koju sjajno igra Edin Džeko, a upravo bi italijanski tim mogao na proljeće biti u borbi za osvajanje ovog trofeja ako mu se poklope određene stvari. 

Dalje je otišao i Genk za koji nastupa Tino Sven Sušić, a ovaj tim teško može igrati značajniju ulogu do kraja takmičenja, no barem još jedno kolo bi u određenim uslovima mogao proći.

Danijel Milićević je u pomalo šokantnoj utakmici sa svojim Gentom izborio plasman dalje pobjedom nad Konyasporom u posljednjim minutama utakmice, a za njegov tim vrijedi praktično isto ono što vrijedi i za tim Sušića.

Ako na proljeće ne promijeni klub, značajnu će ulogu u igri Schalkea u pokušaju da dobaci što dalje u ovom takmičenju imati  Sead Kolašinac, koji se u posljednje vrijeme 'pretvorio' u jednog od najboljih lijevih bekova njemačke Bundeslige.

Gojko Cimirot je ponajbolji igrač grčkog PAOK-a, a možda još jedna suverena partija u Evropskoj ligi uvjeri Mehmeda Baždarevića da počne igru reprezentacije bazirati na fudbaleru koji u kontinuitetu igra jako kvalitetan fudbal.

U nastavku takmičenja će igrati i jedan bivši reprezentativac BiH. Osmanlispor za koji nastupa Avdija Vršajević šokirao je Evropu sjajnim nastupima ove sezone, a s obzirom na to koliko imamo problema sa desnim bekovima, nije isključeno ni da se Avdija vrati u reprezentaciju. 

Iako činjenica da će samo 6 naših fudbalera bilježiti nastupe u Evropskoj ligi i na proljeće nije tako dobra, ipak je bolja od činjenice da će samo Miralem Pjanić igrati u osmini finale Lige prvaka.

Rezultati 6. kola grupne faze Evropske lige:

Evropska_Liga_Rezultati.JPG - Evo koji će bh. reprezentativci igrati Evropsku ligu na proljeće

: Evropska_Liga_Rezultati.JPG

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije