Cimirotov PAOK ide dalje, bh. trio iz Konyje igrao u 2. poluvremenu

Radiosarajevo.ba
Cimirotov PAOK ide dalje, bh. trio iz Konyje igrao u 2. poluvremenu
Facebook / PAOK
Grupna faza Evropske lige u grupama H i J je završena pa smo dobili četiri putnika u šesnaestinu finala Evropske lige.

Prvo mjesto u grupi "H" zauzeo je  ukrajinski Shakhtar sa  svih 18 bodova, a do nove pobjede su došli protiv Brage i to u gostima rezultatom 4:1. 

Gent je u Turskoj uspio pobijediti tako što je postigao pogodak u 94. minuti i slavio na gostovanju kod Konyaspora, a pogodak je postigao Kalifa Coulibaly za evropsko proljeće.

Bh. reprezentativci Riad Bajić, Deni Milošević i Amir Hadžiahmetović nisu počeli meč od starta, ali je Bajić u igru ušao u 66. minuti, dok je isto napravio i Milošević u 73. minuti, te A‏mir Hadžiahmetović u 87. minuti. Za goste je kompletan meč odigrao Danijel Miličević.

Što se tiče grupe J u šesnaestinu finala ide ekipa Fiorentine koja je i drugi put savladala Qarabag našeg Ibrahima Šehića koji je branio u ovom susretu. Gosti su slavili rezultatom 2:1.

PAOK našeg Gojka Cimirota je došao do nove pobjede i tako prošao u šesnaestinu finala. Danas je grčki predstavnik slavip rezultatom 2:0 protiv Libereca. Cimirot je odigrao svih 90. minuta i pružio još jednu dobru partiju.


/////////// by hqfootball2016

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije