Kronen Zeitung: To je skandal, Ahmetović je bio metar iza igrača Dynama!

Radiosarajevo.ba
Kronen Zeitung: To je skandal, Ahmetović je bio metar iza igrača Dynama!

Skandalozno suđenje na utakmici 2. kola kvalifikacija Lige prvaka između Dinama iz Bresta i Sarajeva i dalje je tema za brojne medije u regiji ali i šire.

Tako je i jedan od najtiražnijih austrijskih listova i najčitanijih portala "Kronen Zeitung" dosta pažnje posvetio događajima na utakmici u Bjelorusiji.

Iz redova FK Sarajeva, prvaka BiH, poslali su video na adresu UEFA-e, ogorčeni suđenjem u kvalifikacijskoj utakmici Lige prvaka protiv Dynamo Bresta, piše Kronen Zeitung.

Bosanci su se žalili na nekoliko pogrešnih odluka sudije Lukasa Sotirioua s Kipra, posebno poništen gol za 2:2 zbog navodnog ofsajda.

Gol Mersudina Ahmetovića morao je biti priznat jer je u momentu udarca napadač Sarajeva bio metar (!) iza braniča bjeloruskog tima, dalje piše Kronen Zeitung i objavljuje snimak situacije.

Porazom se Sarajevo oprostilo od kvalifikacija za Ligu prvaka, takmičenja koje im je moglo donijeti dosta novca. Bosanci su odlučili UEFA-i poslati video snimak na kojem direktorica kluba Sabrina Buljubašić govori o skandalu:

"Odlučili smo se regirati jer se ignoriraju male zemlje kao što je BiH. Ono što smo danas vidjeli je bez presedana, i UEFA treba biti upoznata. Nikada nisam vidjela ovakvo suđenje i ovakve greške i mislim da smo pokradeni", Kronen Zeitung prenosi riječi direktorice Sarajeva i objavljuje snimak njene izjave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije