Direktorica Sarajeva nakon poništenog gola: Šaljemo poruku u ime malih zemalja

Radiosarajevo.ba
Direktorica Sarajeva nakon poništenog gola: Šaljemo poruku u ime malih zemalja
Printscreen / Sabina Buljubašić

Sabina Buljubašić, direktorica Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon meča sa Dynamo Brestom (1:2) u okviru drugog pretkola Lige prvaka odlučila je poslati poruku fudbalskim fanovima širom svijeta, kako je rekla "u ime malih klubova", ali i UEFA-i nakon što je Bordo tim pokraden u utakmici u Bjelorusiji.

Nakon meča, Buljubašić je poslala poruku za UEFA-u i poručila kako treneri Sarajeva ne trebaju večeras govoriti, već da treba neko ko će poslati snažniju sliku onoga što se dogodilo.

“Večeras smo igrali utakmicu ovdje u Brestu protiv Dynama u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka. Na nesreću, poraženi smo rezultatom 2:1, ali odlučili smo da ne dajemo večeras izjavu trenera ili njegovog pomoćnika, jer smatramo da je potrebno poslati snažniju sliku jer dolazimo iz male države kao što je Bosna i Hercegovina”, rekla je direktorica FK Sarajevo.

Ona je na mobitelu pokazala fotografiju na kojoj se vidi da ofsajda nije bilo.

“Danas se dogodilo nešto što nisam vidjela u fudbalu tokom cijelog mog života. Ova situacija trebala je biti gol, ali je dosuđen ofsajd. Učinit ćemo sve da UEFA zna svaku stvar o ovom meču. Nikada nisam vidjela ovakvo suđenje i ovakve greške i mislim da smo večeras definitivno pokradeni.

Želimo poslati poruku jer mislimo da fudbal treba biti jači i bolji. I želimo zaštiti tim od ovakvih stvari jer će onda fudbal izgubiti svoj smisao. Moramo biti frustrirani nakon ovoga i ovo treba biti poruka da svi u UEFA-i i širom svijeta znaju šta se dogodilo”, rekla je izrevoltirana Buljubašić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije