Kevin De Bruyne proglašen za igrača sezone engleske Premier lige

0
Anadolija
Kevin De Bruyne proglašen za igrača sezone engleske Premier lige
Foto: EPA-EFE / Kevin de Bruyne

Kevin De Bruyne, fudbaler Manchester Cityja, u subotu je proglašen za igrača sezone 2021/22. engleske Premier lige.

De Bruyne je proglašen za igrača sezone Premier lige već drugi put u protekle tri sezone.

Tim uspjehom je ušao u elitno društvo igrača koji su tu nagradu primali više od jednog puta. Prije njega to je pošlo za rukom Thierryju Henryju, Cristianu Ronaldu te Nemanji Vidiću.

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

Katolici širom svijeta danas obilježavaju Veliki petak

De Bruyne je u 29 nastupa za City upisao 15 golova te sedam asistencija.

“Veoma sam ponosan na to što sam ovu nagradu osvojio po drugi put, a uz toliku kvalitetu u Premier ligi, velika je čast biti uopšte i nominiran.

Mislim da su moje predstave bile dobre, veseli me što sam kroz čitavu sezonu mogao doprinositi golovima i asistencijama. Zahvaljujem se cijeloj ekipi, trenerima te posebno mojim saigračima, bez njih ovo ne bi bilo moguće”, rekao je De Bruyne.

De Bruyne je skupio najviše glasova navijača, kapitena premierligaških ekipa te stručnog žirija, a među nominiranima je još bio i njegov suigrač Joao Cancelo, potom članovi londonskih timova, Jarrod Bowen, Bukayo Saka te Heung-min Son, zatim Liverpoolov dvojac, Mohamed Salah i Trent Alexander-Arnold, uz Southamptonovog igrača, Jamesa Ward-Prowsea.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije