Kevin De Bruyne junak, City dobio prvi 'rat' protiv Atletica

0
Radiosarajevo.ba
Kevin De Bruyne junak, City dobio prvi 'rat' protiv Atletica
Foto: EPA-EFE / Detalj s utakmice Manchester City - Atletico Madrid

Prva dva četvrtfinalna susreta Lige šampiona igrana su večeras u Lisabonu i Manchesteru, a pobjede su ostvarili engleski klubovi - Liverpool i Manchester City.

U derbiju večeri Građani su dočekali Atletico Madrid i pobijedili ga s 1:0. Jorgandžije su, kao što se očekivalo, bile tvrd orah, ali 'razbio' ga je Kevin De Bruyne lijepim golom iz 70. minute.

Osim gola, City je imao još dvije dobre prilike i to preko De Bruynea i Laportea, ali prvi put lopta ide preko gola, drugi put Jan Oblak brani.

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Profesor Rosensaft poziva na priznanje genocida u Srebrenici - Jevreji jedinstveni u podršci BiH

Atletico se prije svega skoncentrisao na čuvanje svog gola što pokazuju svi mogući statistički podaci: Korneri - 9:0 za City; Šutevi prema golu 15-2 za City; Posjed lopte 66:34 za City...

U drugom večerašnjem meču Liverpool je savladao Benficu na Stadionu svjetlosti sa 3:1 i došao na korak od polufinala.

Redsi su bez većih problema opravdali epitet favorita, a pogađali su Konate, Mane i Diaz. Jedini gol za domaće postigao je Nunez.

Revanši se igraju za osam dana u Madridu i Liverpoolu.

Sutra su na programu još dva četvrtfinalna ogleda. Na Stamford Bridgeu Chelsea dočekuje Real Madrid, dok će na El Madrigalu snage odmjeriti Villarreal i Bayern Minhen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije