Fudbaler Manchester Cityja: Rusi siluju naše žene, čak i jedu naše pse

2
Radiosarajevo.ba
Fudbaler Manchester Cityja: Rusi siluju naše žene, čak i jedu naše pse
Foto: EPA-EFE / Oleksandr Zinchenko

Poznati Ukrajinac i fudbaler Manchester Cityja Oleksandr Zinchenko ponovno je pozvao na prekid rata u njegovoj zemlji.

U izjavi za Guardian Zinchenko je otkrio gnusne stvari koje Rusi rade tokom agresije nad Ukrajincima. Kako kaže, ubijaju civile, siluju žene i jedu pse.

"To je noćna mora. Šok za cijeli svijet su stvari koje su oni počinili. Užasne, strašne stvari. Ubijaju naše civile, našu djecu. Siluju naše djevojke i žene. Ubijaju naše pse i čak ih jedu. Ne mogu ni početi objašnjavati što mislim o Rusima.

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Mrzim ih toliko zbog toga što su učinili ukrajinskom narodu i zemlji. Mrzim ljude u Rusiji koji nas žele uvjeriti da je to propaganda. Kako mogu reći nešto tako", pita se Zinchenko.

On je bio član ruske Ufe u kojoj je igrao godinu i pol. Kaže da je krug prijatelja od tamo značajno smanjio.

"Imam prijatelje tamo. Manji krug, ali krug koji je sada sveden na gotovo ništa. Razočaran sam. Ljudi koje poznajem su mi se ispričavali i govorili da ne mogu ništa učiniti. Naravno da mogu. Ako šutite, znači da podržavate ono. Možda su uplašeni i strahuju od zatvora ako progovore, ali ako se svi fudbaleri oglase, neće ih sigurno sve uhititi", dodao je Ukrajinac, piše Direktno

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije