Prva zvijezda ukrajinskog fudbala: Putine, ti si čudovište!

0
Radiosarajevo.ba
Prva zvijezda ukrajinskog fudbala: Putine, ti si čudovište!
Foto: Kolaž/MailOnline Sport/EPA-EFE / Zinchenko nazvao Putina čudovištem

Oleksandr Zinchenko, prva zvijezda ukrajinskog fudbala i član Manchester Cityja, oglasio se na Instagramu nakon što je Rusija pokrenula invaziju na njegovu zemlju.

Zinchenko je nazvao predsjednika Rusije Vladimira Putina čudovištem.

"Nadam se da ćeš umrijeti u bolu i patnji, čudovište", napisao je Zinchenko, a Instagram mu je vrlo brzo obrisao objavu.

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Počinje isplata uvećanih penzija u Federaciji BiH

Daily Mail piše da je fudbaler Cityja kazao da mu je Instagram obrisao objavu radi cenzure. Ipak, ostao je screenshot koji se širi društvenim mrežama i portalima. 

Ovaj 25-godišnjak je u utorak rekao da "ne može stajati po strani" dok je "cijeli civilizirani svijet zabrinut za moju zemlju" i ponovo se oglasio na društvenim mrežama u četvrtak ujutro.

Rusija je pokrenula sveobuhvatni rat protiv Ukrajine projektilima i bombama, tenkovima koji prelaze granicu iz Bjelorusije, trupama koje su padale padobranom na istočne regije i eksplozijama koje su viđene širom zemlje nakon što je Putin lično izdao naređenje svojim snagama da napadnu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije