Ukrajinci se odrekli legendarnog igrača zbog saradnje sa ruskim okupatorom

2
Radiosarajevo.ba
Ukrajinci se odrekli legendarnog igrača zbog saradnje sa ruskim okupatorom
Foto: EPA / Nisu mu oprostili

Dvije sedmice traje invazija i agresija Rusije na Ukrajinu, čiji su brojni gradovi u posljednjih 14 dana razoreni, piše Scsport.

I dok u njegovoj domovini bjesni rat, nekadašnji kapiten ukrajinske reprezentacije Anatoliy Tymoschuk i dalje radi u ruskom klubu Zenitu iz Sankt Peterburga.

Tymoschuk se od početka agresije nije ni oglašavao, a zbog toga su na njega bijesni u Ukrajini. Javno ga prozivaju ukrajinski fudbaleri koji se pitaju kako može još uvijek da radi u Zenitu, gdje je pomoćni trener u stručnoom štabu.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

“Timo, zašto si to napravio? Ti si iz Ukrajine. Kako možeš šutjeti i nastavljati raditi tamo? Igrali smo zajedno za istu reprezentaciju, nosili taj dres s ponosom, pjevali himnu, slavili i tugovali. Zašto se ne oglašavaš? Kako ćeš živjeti s tim?”, upitao ga je nekadašnji saigrač Yevhen Levchenko.

Tim kritikama ubrzo se pridružio ponajbolji ukrajinski fudbaler današnjice, Atalantin igrač Ruslan Malinovskyi:

“Ne znam što je s Tymoschukom, trebate pitati njega. Teško je to komentirati, ali je čudno. Mislim da nije ispravno. On 100 posto više nije niti će ikad biti legenda ukrajinskog fudbala. Njegova postignuća sada su zaboravljena“, poručio je Malinovskyi.

Također, danas se pojavila informacija da je Tymoschuk, inače i nekadašnji igrač Bayerna iz Minhena, potpuno izbrisan iz registra igrača ukrajinske reprezentacije. Tu odluku donio je Fudbalski savez Ukrajine. Saopćeno je da su to napravili zbog njegove saradnje s okupatorom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije