Legendarni Andriy Shevchenko nahvalio Zmajeve

0
Radiosarajevo.ba
Legendarni Andriy Shevchenko nahvalio Zmajeve
Foto: EPA-EFE / Andriy Shevchenko

Andriy Shevchenko, legendarni napadač, sada selektor Ukrajine, pohvalno je govorio o reprezentaciji Bosne i Hercegovine nakon žrijeba grupa za Svjetsko prvenstvo, koje se 2022. godine igra u Kataru.

Svojevremeno najbolji nogometaš svijeta s velikim respektom je pričao o Zmajevima i poručio kako su najbolja selekcija iz četvrtog šešira, prenosi SCSport.

“Dobili smo veoma ozbiljnu grupu. Naravno, tu su mečevi sa svjetskim prvakom koji će biti veoma teški. Znamo njihovu snagu. Bosna i Hercegovina je reprezentacija koju možemo nazvati i najjačom iz četvrtog šešira. Znamo i za Finsku, igrali smo s njima kvalifikacije za Mundijal 2018. godine. Dueli s njima bili su teški i tim napreduje”, rekao je Shevchenko i dodao:

“Ne treba ni Kazahstan otpisivati. Mnogo toga će zavisiti i od rasporeda takmičenja. Nadam se da ćemo što prije saznati kakav kalendar nas čeka i onda ćemo moći da diskutujemo o više detalja”.

Prvi mečevi kvalifikacija na rasporedu su u martu naredne godine. 

Podsjetimo, u grupi D nalaze se, uz Bosnu i Hercegovinu, još Francuska, Ukrajina, Finska i Kazahstan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije