Hurtić: Stavit ću mandat na raspolaganje, ali ne podnosim ostavku

Radiosarajevo.ba
Hurtić: Stavit ću mandat na raspolaganje, ali ne podnosim ostavku
Fudbalski klub Sarajevo danas je poražen od Metalleghea u šestom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Asim Ferhatović Hase rezultatom 2:1.

Nakon utakmice prisutnim predstavnicima medija obratio se šef stručnog štaba Almir Hurtić.

"Veoma gorak ukus i veoma mi je teško da pričam nakon ovakvog neuspjeha. Dogovorili smo se da pobijedimo, međutim fudbal je takav. Primili smo gol na otvaranju utakmice i nismo uspjeli da se vratimo na pravi način u igru. U drugom poluvremenu smo počeli da stvaramo prilike, napravili smo presing, ali nismo uspjeli doći do trijumfa", ističe Hurtić i dodaje:

"Mislim da nas je rani gol poremetio. Mislim da imamo problema s pritiskom, posebno ovdje na Koševu. Gol je unio nervozu i pritisak na igrače i to je odlučilo da utakmica krene u ovom smjeru. Pravili smo dosta grešaka. Kada igrate otvoreno ne smijete griješiti. Metalleghe je igrao otvoreno, ali je igrao kompaktno. Nisu nam oni napravili problema toliko, koliko oni", kaže Hurtić.

"Ja ću razgovarati s Upravom kluba i stavit ću svoj mandat na raspolaganje. Ja sam moralan čovjek i osjećam odgovornost. Naravno da sam razočaran. Rekao sam i na press konferenciji prije utakmice i sada to mislim, da u ovoj ekipi ima potencijala. Dosta igrača nije bilo na nivou i to je sada za analizu. Ne mislim da me neko bojkotuje. Zaista ne vidim zašto bi me neko bojkotovao. Igračima zamjeram dosta, ali prvo moramo analizirati. Zamjeram prije svega nedostatak samopouzdanja. Izgleda da neki igrači imaju problema s pritiskom. Dok god sam ja trener Sarajeva, ja vjerujem igračima. Ne sumnjam na bojkot. Mislim da toga nema i mislim da je stvar u fudbalskim stvarima", ističe Hurtić.

"Ne smatram da je prelazni rok loše odrađen. Ima tu dosta mladih igrača. Ne vadim se na godine. Oni imaju iskustva i treba da se nose s pritiskom. Mislim da se nisu dovoljno brzo adaptirali. Mislim da ne pokazuju ono što mogu. Jednostavno psiha je najvažnija. Mislim da mogu ispuniti dosta zahtjeva koji se od njih traže", kaže Hurtić.

"Možda je dobra stvar da se angažuje psiholog sada. Nakon ove utakmice vidim da je to jedan veliki problem, taj psihološki momenat", ističe Hurtić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije