Nakon četiri poraza Metalleghe slavio protiv očajnog Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Nakon četiri poraza Metalleghe slavio protiv očajnog Sarajeva
Fudbalski klub Sarajevo i Nogometni klub Metalleghe su na stadionu Asim Ferhatović Hase odigrali posljednju utakmicu šestog kola BHT Premijer lige. Gosti iz Jajca slavili su rezultatom 2:1.

Prvi šut na utakmici je 'upisao' Haris Duljević u trećoj minuti kada je pokušao s nekih 40 metara, ali je lopta otišla visoko preko gola. Prva naredna ozbiljna šansa je rezultirala golom, ali u mreži domaće ekipe. Bibić je izveo korner, a Stakić je pogodio glavom nakon loše reakcije odbrane Bordo tima.

Sarajevo je umalo poravnalo u 20. minuti. Ahmetović je šutirao, golman gostiju je bio savladan, a Radulović izbija loptu s gol linije. Metalleghe je bio 'opasnija' ekipa u nastavku. U 35. minuti Pavlović velikom mukom brani šut s 25 metara iskosa i spašava svoj tim. Vrijedi istaći da u tim trenucima Sarajevo nije uspjelo preći centar skoro pet minuta.

U 42. minuti Novaković šutira nakon kornera s deset metara, ali lopta odlazi visoko preko gola. Pred sami kraj Metalleghe ne uspijeva postići pogodak u dva navrata. Prvo je Bibić izašao sam ispred Pavlovića, ali loptu šalje visoko preko gola, a već u idućem napadu Popović također šalje loptu preko gola sa samo nekoliko metara, pa se na poluvrijeme otišlo rezultatom 0:1.

Sarajevo je napravilo dvostruku izmjenu na početku drugog dijela. Izašli su Radovac i Ćetković, a ušli su Amer Bekić i Crnkić. Upravo je Crnkić imao sjajnu šansu u 48. minuti kada je napravio solo prodor i šutirao, ali Fejzić brani. Samo dvije minute nakon toga u dobroj poziciji se našao Ahmetović, no njegov šut blokira Bibić.

U 59. minuti susreta prilika za Metalleghe. Nakon loše intervencije Pavlovića lopta dolazi do Popovića koji pogađa stativu. Gosti iz Jajca do dva gola prednosti dolaze u 61. minuti susreta. Kovač je izašao sam pred Pavlovića i udarcem po zemlji pogodio mrežu Sarajeva.

Sarajevo je smanjilo rezultat u 74. minuti susreta. U šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Mersudin Ahmetović i matirao Fejzića. Isti igrač imao je priliku deset minuta kasnije, ali njegov udarac odlazi pored lijeve stative Fejzićevog gola. Novu priliku Sarajevo je imalo u 86. minuti, ali udarac Novakovića odlazi pored gola Fejzića. Ostalo je do kraja 2:1 za Metalleghe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije